Tekkeköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında dar gelirli ailelere erzak yardımında bulundu. Bu sene ramazan ayında Tekkeköy Belediyesi tarafından 2 bin 500 aileye erzak yardımı ulaştırıldı.

EVE TESLİM

Her konuda vatandaşların yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Özellikle ramazan ayında yardım konularında biraz daha hassas davranıyoruz. Her evde ramazan ayı boyunca güzel yemekler yapılıp tüm aile aynı sofra etrafında buluşsun diye belirlediğimiz ailelere yardım paketleri ulaştırıyoruz. Hazırladığımız yardım paketlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da dar gelirli ailelerin adreslerine belediyemiz araçları ve ekipleri tarafından teslim ediliyor' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞMA AYI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal doku anketleri sonucunda belirlenen ailelere ramazan yardımı ulaştırdıklarını söyleyen Togar, "Ramazanın feyzinden, bereketinden, güzelliklerinden ve hayatımıza getirdiği manevi unsurlardan birisi de yardımlaşma ve dayanışma boyutu. Zekatların ve sadakaların verildiği bu ay, Müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, muhtaçları ve ihtiyaç sahiplerini gözetmeye yöneltir. Yardımlarımız sadece ramazan ayıyla sınırlı kalmıyor. Biz yılın 12 ayı yardım yapan bir belediyeyiz. Ramazan ayının dışında da veri tabanımıza kayıtlı olan ihtiyaç sahibi 579 haneye ayda bir düzenli olarak gıda yardımı yapıyoruz' dedi.