Samsun Haber: Vali İbrahim Şahin, Kadın Girişimcileri Destekleme ve Kültür Derneği'nin (KAGİD) Samsun'da yaşayan dezavantajlı 40 kadın için Avrupa Birliği desteğiyle açtığı ve kadınlara meslek edindirmek amacıyla birçok alanda eğitim verdiği Kadın Moda Atölyesi'ni ziyaret etti. Vali Şahin, projenin girişimcilik kursunda başarılı olan kadınlara sertifikalarını verdi.

ERKEKLER SİZDEN HARÇLIK İSTESİN

Proje kapsamında çok güzel üretimlerin gerçekleştiğini kaydeden Vali Şahin, ''Biraz daha sanayi ürünlerine doğru kayalım. Hem daha fazla para kazanmış olursunuz. Hanımlar zengin olur, siz para kazandığınızda erkekler sizin emrinize girerler. Size yalvarırlar 'Biraz harçlık versene' diye. Öyle bir noktaya gelelim ki, beyler sizden harçlık talep etmek zorunda kalsın. Bu elbirliğiyle olacak. Kadınlar bize göre daha üretken. Allah sizi zaten üretken yaratmış. Anne vasfınız olması önemli. Bunun için de fikir üretmede sizin daha becerikli olacağınızı düşüyorum. Bizi de davet edin, her zaman yanınızda oluruz. İş kurma konusunda cesur davranın. Birileri engel olacak, evdekiler kızacak diye düşünmeyin. Bu asi olun da evdekilerle kavga edin demek değil. Ama bazı şeyler zaman alıyor, birden bire elde etmek mümkün olmuyor'' diye konuştu.

Ziyarette aynı zamanda KAGİD Başkanı Satı Düzgün, Vali Şahin ve beraberindeki KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler ve İŞKUR temsilcilerine projeyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Zerrin SOMUNCU