BAŞARISIZ OLMAK ZOR

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, hızlı bir şekilde dört koldan işe başladıklarını belirtti. Başkan Uyanık, "Sadi Subaşı önderliğinde şirketleşme konusunda bir komisyon kuruyoruz. Şirketleşmedeki en önemli unsur borçları ve alacakları karşılığı yeni şirkete devredilmesi. Bu komisyon bu durumun derneğe neler katıp katmayacağı konusunda çalışacak. İlk iş sportif direktörle anlaşacağız. 10 yıl aradan sonra bir acemiliğimiz var. Dürüstlüğüne güveneceğimiz insanları bu yapının içine sokmamız lazım. 13 sene boyunca 10 tane maç izlemedim desem, yalan olmaz. Tesisimiz virane olmuş, tesisi yenilemeliyiz. Arkadaşlarımız bu yönden de çalışıyor. İki gündür geziyoruz, çok moral aldım. Sayın Valimiz Osman Kaymak ve belediye başkanları bizlere hep teveccüh gösteriyor. Bizim zamanımızda Samsunspor sevgisi olan başkan yoktu. Şimdi odalara giriyoruz, ya forma var ya Samsunspor'la ilgili başka bir şeyler. Takımı çok seviyorlar. Bu ortamda başarısız olmak çok zor" diye konuştu.

STAT GÜZEL AMA

Başkan Uyanık, "Güzel bir stadımız var ama dolduramayacaksak ne kadar gerekli. Elektrik masrafını bile karşılaşamayacaksak ne kadar gerekli. Oradaki hava kirliliği uluslararası müsabakalara engel. Ayranımız yok içmeye ama tahtaravallimiz var. Biz küçülmüşüz stadımız büyümüş. Kısa zamanda stadın büyüklüğüyle kulübün büyüklüğünü eşitlememiz lazım. Celil, Cenk, Ercan ve Serkan'la futbol üst akılı kurduk. Onlardan faydalanacağız. Duayen yöneticimiz Tarık Darende de futbol takımının başında olacak. Gelecek sportif direktör ve üst kurulun istediği isimlerle anlaşma sağlayacağız. Bizi Süper Lig'e çıkaracak takımın iskeletini bu seneden yapmalıyız. Belki 5 liralık işi 8 liraya halledeceğiz ama yapmalıyız. 2. Lig'den bir an önce çıkmamız lazım, yoksa burası alışkanlık yaratır. Samsunspor bu lige fazla. Borç borç deniyor ama çok önemli değil. Süper Lig'den düşen takım Samsunspor'un borcundan fazla para kazanıyor. Para bir şekilde bulunuyor önemli olan doğru harcamak" dedi.

TEKLİF YILDIRIM'DAN GELDİ...

Başkan Uyanık, "Açıkcası benim aklımda böyle bir hamle yoktu. Teklif Yüksel Yıldırım'dan geldi. Samsunspor'un küme düşmesi ve diğer yaşananlara kayıtsız kalamayacağını söyledi. Onun bu teklifi ve girişimi olmasa kendi futbol bilgimi kullanabilir durumda olamayacaktım. Sonuçta o da bu işin önemli bir paydaşı. Bu sevgiyi de hissetmeye başlayacak. Yüksel kardeşim bu mutluluğu yaşayacaktır" dedi.

Selçuk KAYA