Bu yıl kurulan ve Türkiye Basketbol Ligi'nin en iddialı, en çok konuşulan takımı olan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, gerek ligdeki başarısı gerekse bu yıl Türkiye genelinde 12 ilde yaptığı altyapı seçmeleriyle eğitimdeki başarısını sporda da sürdürüyor. Kurulduğu ilk yılında Federasyon Kupası Şampiyonluğu ve Playoff Final oynama başarısı gösteren Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü başarılı yükselişini altyapıda da sürdürme kararı alarak, 12 ilde alt yapı seçmeleri gerçekleştirdi.

BİRÇOK BRANŞTA SPORCU

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaç edinerek sporu seven, spor yapan, fair play ruhuna sahip, takım ruhu gelişmiş, binlerce genci sporla buluşturmayı hedefleyen Bahçeşehir Koleji, bu yıl 12 ilde, gelecek yıl 34 ilde, sonraki yıllarda Türkiye genelinde tüm illerde şubeleşerek, birçok branşta sporcu yetiştirecek.

AYRILMAZ BİR PARÇA

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, 'Bahçeşehir Koleji olarak, 2016 yılında kurduğumuz ve şu an 1. ligde mücadele eden spor kulübümüzde en başından beri çıkış noktamız, ülkemizin dört bir tarafındaki gençleri spora teşvik etmek ve içlerinden yetenekli olanları hem vereceğimiz burslarla hem de sağlayacağımız profesyonel platformlarla Türk sporuna kazandırmak. Bahçeşehir Koleji olarak asıl işimiz eğitim ama spor eğitimin olmazsa olmazı ve ayrılmaz bir parçası olarak düşünüyoruz. Biz spora eğitimci bakış açımızla uzun vadeli bakmak istiyoruz, bilimsel temeller oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle, profesyonel bir kadro ve organizasyonla gençleri buluşturup seçmeler yapacağız. Hedefimiz, basketbolu seven 10 bin sporcu gence ulaşmak ve onlara hayallerini gerçekleştirebilecekleri imkanlar sağlamak' şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN MÜKEMMELDİ

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Sayın Mehmet Tufan Sabah, 'Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz alt yapı faaliyetlerinin en önemli duraklarından birisi olan Samsun'dan çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Bugüne kadar görmüş olduğum en iyi tesis ve organizasyon becerisine sahip ekiple çalışmak bizim için mükemmeldi. Samsun Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü'nün kurulması adına gerekli tüm şartları yerine getirip, Karadeniz bölgesine REDDRAGONS sevgisini yayarak, maksimum sayıda gencimize ulaşıp basketbol eğitimi ve hizmeti vermek istiyoruz. Samsun'daki güzel organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği olan Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyer ve ekibine teşekkürü borç bilir, kendileriyle beraber gerek Samsun, gerek tüm Karadeniz Bölgesi'nde güzel bir organizasyon kurmayı temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAŞVURU

Bu sene Iğdır, Van, Mersin, Diyarbakır, Mardin, Batman, İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara, Sivas ve Samsun'da yapılan seçmelere binlerce genç sporcu başvurdu. 3 Haziran'da Samsun'da gerçekleşen 2004-2005-2006-2007-2008 doğumluların katıldığı seçmelere 500'ü aşkın genç sporcu katıldı. Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü Spor Salonu'nda yapılan seçmelerin ardından, ileriye dönük projeler için ilk adımlar atıldı.
Sonuçlar, 10 Haziran'da Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü web sitesi üzerinden açıklanacak.