Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Haber Medya Grubu'nun Borkonut Niş'teki çalışma ofislerini ziyaret etti. Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Müdürü Mehtap Yeşilbaş, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir ile görüşen Usta, Haberaks TV'de canlı yayın programına katıldı. Programdan önce Usta, af ile ilgili Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

AFFIN SINIRLARI VAR

Af konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Usta, "Toplumda bir sıkıntı var. Özellikle hapishanelerin koşulları sağlıklı değil. Mahkumlar değişik ideolojik etkilere maruz kalacak biçimde de hapishanelerde kalıyor. Burada genele yaygın bir aftan bahsetmiyoruz. Çocuk istismarcıları, tecavüz, kadına şiddet uygulayanlar en önemlisi de PKK ve FETÖ üyesi teröristlerin bu af kapsamının dışında kalması kaydıyla bir af öneriyoruz. Bizim özellikle üzerinde durduğumuz 'kader mahkumu' diyebileceğimiz türden kişilerin af kapsamına alınması. Önümüzdeki günlerde de hapishaneler kaynaklı birtakım eylemler olması ihtimali var, bunu göz önünde bulundurmak lazım" ifadelerini kullandı.

AF RAHATLATACAK

Affın toplumu rahatlatacağını söyleyen Usta, "Ailelerin buna ihtiyacı var. Bu affın çıkması için kanun düzenlemesi gerektirecek, Meclis'in toparlanması çok zor bir şey değil. KHK ile de yapılabilir ama o pek uygun olmaz. Biz bütün partilerin katılımlarıyla bu iş olsun istiyoruz. Belki bu çağrıya zamanında kulak verilseydi, bayrama kadar yetişebilirdi ve bayram müjdesi olurdu. Ancak şu anda gelecek hafta içerisinde bu karar hızlıca alınabilir. Hükümete bir kere daha çağrı yapıyoruz. Bu konu bir an evvel gündeme alınmalı. Hükümet kanadından 'Gündemimizde yok' değerlendirmesi geliyor ama gündemde olsa zaten bizim söylememize gerek yok. Bu bizim için anlamlı bir cevap değil. Gündeme alındığında çok hızlı biçimde üzerinde çalışılabilir" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU