Özel hastanelerde sıkça uygulanan Epidural (ağrısız doğum) yöntemi Devlet Hastanelerinde nadiren uygulanıyor. Samsun'da ise bu yöntem ilk kez Bafra Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başladı. Ağrısız doğum hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gamze Keleş, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Fatih Ak ile bir araya gelerek ağrısız doğumu gerçekleştirdiklerini, normal doğuma teşvik etmeye gayret gösterdiklerini kaydetti.

BEBEĞİME KAVUŞTUM

Hastaneye geldiğinde çok şiddetli ağrıları olduğunu belirten Merve Çevik, 'Ağrılarım çok şiddetli olduğundan 'nasıl doğum yaparım' diye korkuyordum. Bu yöntem benim için de sürpriz oldu. Sağ olsunlar benimle çok ilgilendiler, başımda beklediler. İyi ki buradayım. İğne yapıldıktan sonra ağrılarım kesildi. Bir iğneyle bu kadar kolay doğum yapmak benim için çok güzel bir deneyimdi. Ağrısız, sancısız bebeğime kavuştum çok mutluyum. Herkese tavsiye ediyorum' diye konuştu.

UYGULAMA SÜRECEK

Genel olarak özel hastanelerde yapılan bu uygulamanın diğer devlet hastanelerine de örnek olduğunu dile getiren Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet A. İsmailoğlu, 'Öncelikle emeği geçen meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Hastanemizde artık isteyen herkes ağrısız doğum yapabilir. Bafra Devlet Hastanesi olarak bir ilki başardık, bundan sonra hastanemizde bu uygulama devam edecek ve önceliğimiz normal doğuma teşvik olacak' dedi.

Ümit CEYLAN