AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Haber Medya Grubu'na ziyarette bulundu. Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir ile görüşen Karaaslan, ardından Nurdemir'in sunduğu Seçim Özel programının canlı yayın konuğu oldu.

KADIN VE GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ

Programda AK Parti'nin kadınlara ve gençlere verdiği önemden bahseden Karaaslan, "Gençler her şeyden öte onlara karşı duyulan güvenin farkındalar. Bu güveni layıkıyla yerine getirebilmek için 24 Haziran'da oy kullanmayı bekliyorlar. Onlara bu kez yüklenen misyon çok güçlü: Türkiye'nin kaderine yön verecek seçimde oy kullanmak. Gençlere alan açmak bu ülkede alışıldık bir durum değil, bu Cumhurbaşkanımızla birlikte başladı. Siyasette kadın ve gençlerin temsilini çok önemsiyoruz. Biz iktidara geldiğimiz yıllarda kadın konusu 'sorunlar ve feminizm' üzerinden tartışılıyordu. Sanki o alanlar hep sahiplenilmiş belli bir siyasi jargona dönüştüğü bir durumdu. Kadın sürekli şiddet, suçlar ve eşitlik tartışmalarının içinde bir figüre dönüştü. Biz kadını buradan çıkarıp adalet çerçevesinde tanımlamaya başladık. Çok büyük bir ivme kaydettik" dedi.

ORTAK KARAR ALINABİLİR

Samsun'daki saha çalışmaları değerlendiren Karaaslan, vatandaşlar tarafından gittikleri her yerde nezaketle karşılandığını söyledi. Samsun siyasetinde belli bir nezaketin olduğunu belirten Karaaslan, "Her şeyden önce hepimiz insanız. Girdiğimiz yarışları da insani çerçevede yürütmeliyiz. Biz bu anlamda hoyrat, vahşi ve ezen tutumda olmadık hiçbir zaman. Samsun'da siyaset biraz daha nezaketli yürüyor gerçekten. Vatandaş ve milletvekili adayı arasında da bu böyle. Birçok şehirde biraz daha sert geçebilir. Ama bizde hiç sizin siyasi bakış açınızın uyuşmadığı birisinin dükkanına girdiğimizde 'Ezelden beri şu partinin seçmenidir, onlara oy verir' diyorlar. Biz halini hatırını sorup 'Desteğinizi bekliyoruz' diyoruz, 'Hayırlısı inşallah' diyorlar. Hiç agresif bir tavırla karşılaşmadım. 'Ben sizden yana düşünmüyorum' diyor ama bunu asla sert bir dille ifade etmiyor. Bu, Samsun insanının nezaketini gösteriyor. Bu belki milletvekillerine de yansımış olabilir. Sonucunda bu milletin vekiliyiz. Biz Ankara'da karşılaştığımızda, farkı ortamlarda bir araya geldiğimizde birbirimizle nezaket çerçevesinde iletişim kuruyoruz. Şehit cenazelerinde bütün partilerin milletvekilleri bir araya geliyoruz ve ailenin acısını birlikte paylaşıyoruz. Çünkü aynı şehrin farklı kesimlerini temsil ediyoruz. Ortak çalışma da yapılabilir. Yeni sistem farklılıklar getirecek, milletvekillerine artık yasa teklifi verme hakkı da geliyor. Belki olur ya Samsun için ortak kararlar da alınabilir. Ortak değerler çerçevesinde paylaşamayacağımız bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU