Samsun'un eğitim markası Zorlu Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel İlkadım Zorlu Koleji, muhteşem bir mezuniyet törenine imza attı. İftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen programa, veliler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Zorlu Eğitim Kurumları Kurucusu Ergin Zorlu ve öğretmenler tarafından büyük bir nezaketle kapıda karşılanan konuklar, kendilerine takdim edilen çiçeklerle birlikte tören alanına giriş yaptı.

KATILIMDAN ONUR DUYDUK

İftar yemeği öncesi konuşma yapan Ergin Zorlu; öğrenci, öğretmen ve velilere seslenerek, '2017-2018 eğitim-öğretim yılımızın bu son gününde, düzenlediğimiz iftar yemeğimize ve 8. sınıflarımızın mezuniyet törenine hoş geldiniz. Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız bu güzel yaz akşamında katılımlarınız bizleri onurlandırdı. Ramazan ayı berekettir, bolluktur. Yardımlaşmada, dayanışmada, paylaşmada, kaynaşmada bolluktur. İnsanlıkta, Müslümanlıkta bolluktur. Ramazan ayı merhamettir, barıştır, sevgidir, hoşgörüdür. Tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Rabbimizden diler, Ramazan ayımızın bu güzelliklerle geçmesini, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü, her daim yaşamımızda öncelikli olarak görmeyi temenni ederim' dedi.

TEBRİK ETTİ

2017-2018 eğitim-öğretim yılında birbirinden önemli akademik ve sosyal etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Zorlu, 'Zorlu Eğitim Kurumları olarak çağdaş, bilimsel, entelektüel bakış açısıyla milli ve manevi değerleri önemseyen, Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış nesiller yetiştirmek temel hedefimizdir. Bu akşam okulumuzdan mezun olacak canlarımız, çok değerlilerimiz, 8. sınıflarımızın mezuniyetine şahitlik edeceğiz. Her birinin gözlerinden ayrı ayrı öpüyor ve onları çok tebrik ediyorum. Çünkü onlar bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı'na inanılmaz özveri ile çalıştılar, çok emek verdiler. 8. sınıflarımız başta olmak üzere; 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimizi, emek veren bütün öğretmenlerimizi, personellerimizi ve çocuklarımızı yetiştiren siz değerli velilerimizi tebrik ederim' şeklinde konuştu.

MEZUNİYET TÖRENİ

İftar yemeğinin sonrasında Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile mezuniyet törenine start verildi. Törende, İki Özel Birlikte Güzel ve Ailemle Okuyorum projelerinin koordinatörleri Burcu Özalemdar ve Semiha Olgun projelerin kapanış konuşmasını yaptı.

KEPLER ÇIĞLIKLAR EŞLİĞİNDE ATILDI

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere, sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. Sekizinci sınıflar arasında en iyi not ortalaması ile birinci olan Ozancan Kayar, ikinci Ada Sena Çakır ve üçüncü Sıla Közleme, mezuniyet kütüğüne isimlerini çakmanın mutluluğunu yaşadı. Pasta kesimi ile devam eden tören, öğrencilerin muhteşem ışık gösterileri ve coşkulu kalabalığın çığlıkları arasında kep atması ile devam etti. Kep atma töreninin ardından öğretmenler, veliler ve öğrenciler, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Öğrencilerini mezun etmenin mutluluğunu yaşayan öğretmenler ve çocuklarının en özel günlerine şahitlik eden veliler, sevinç gözyaşlarına hakim olamadı. Dolu dolu bir program izlediklerini belirten konuklar, hem muhteşem bir mezuniyet töreni hazırladıkları hem de yıl boyunca verdikleri emeklerden dolayı Zorlu Eğitim Kurumları Ailesine teşekkür etti. Unutulmaz anların yaşandığı mezuniyet programı, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Tayfur KARA