Hayal eden, tasarlayan ve üreten gençler yetiştirmek için yola çıkan Kids Robotics, çağı yakalayan aydınlık gençlerin temellerini atıyor. Karadeniz'de kodlama ve robotik eğitimi veren tek merkez olma özelliğini taşıyan Kids Robotics, sadece tüketen değil üreten bireyler yetiştirmenin gururunu yaşıyor.

GELECEĞİ YAKALAYAN EĞİTİM

Kids Robotics hakkında bilgi veren işletme kurucu ortaklarından Şule Korkut, 'Kurumumuzu geçtiğimiz günlerde, güzel bir açılışla faaliyete geçirdik. Açılışımıza Samsun Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve çok sayıda davetlimiz katıldı. İşletme ortağım Fatih Hoşoğlu ile birlikte hizmete açtığımız kurumumuzun, şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Dünyanın hızla değiştiği, üretim şeklinin yeniden belirlendiği günümüz dünyasında, gelecek nesilleri hayata en iyi şekilde hazırlamanın yolu, doğru eğitimden geçmektedir. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan endüstri döneminde; çağı yakalamak ve ülkemizi geleceğe taşıyacak yeni nesiller yetiştirmek, robotik ve kodlama eğitimi ile mümkündür. Bunun farkında olan bir kurum olarak, farklı yaş grubundan öğrencilerimize farklı materyallerle robotik ve kodlama eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimiz, robotik setlerini kullanarak özgün tasarımlar üretiyor, dişlileri, basit makine sistemlerini öğreniyor, hazırladıkları mekanizmaları sensör ve motor kullanarak çalıştırıyor' dedi.

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ

Çağın, robotik ve kodlamayı bilen gençlerle yakalanabileceğini vurgulayan Şule Korkut, 'Algoritma, bir problemi çözmek için tasarlanan yoldur. Bir amaca ulaşmak için izlenmesi gereken en sağlıklı yolu bulmak demektir. Kodlama ve programlama ise herhangi bir robotu, bilgisayarı, elektronik devreyi çalıştırmak için kullanılan dili ifade etmektedir. Robotik için; kodlamanın yanı sıra tasarım kısmını da bilmek gerekmektedir. Tasarım kısmında çarklar, manivelalar, kaldıraçlar, akslar yani mekanik devreye girmektedir. Çocukların kodlama ve robotik eğitimi ile yapabilecekleri hayal güçleri ile sınırlıdır. Öğrenciler, kurumumuzdan aldıkları eğitimlerle hayallerini ürüne dönüştürülebilir, farklı modellerle çalışma yapabilir, kendi istedikleri sensörleri ve devreleri istedikleri amaç doğrultusunda tamamen kendi arzularına göre programlayıp kullanabilir. Bunun yanı sıra ilgisi ve yeteneği olan öğrenciler, kendi yaş seviyelerine uygun ulusal ve uluslararası fuar ve yarışmalara katılmak için hazırladığımız takımlara dahil olabilirler. Yerel ve ulusal turnuvalarda başarılı olup yurt dışında uluslararası turnuvalara katılabilirler' şeklinde konuştu.

HAYATA HAZIRLIYORUZ

Robotların hayatımızın içerisinde olduğunu söyleyen Şule Korkut, çocukların robotik ve kodlama eğitimleri ile hayata en doğru şekilde hazırlandıklarını vurguladı. Korkut açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 'İçinde bulunduğumuz 2017 yılında doktorların pek çoğu alanına uygun şekilde robotik cerrahi türlerini kullanıyor. Pek çok öğretmen akıllı tahta ile ders işliyor. Bundan 30 yıl sonra bugünün çocukları bizlerin yaşına geldiğinde yapacakları meslekleri ve kullanacakları robotik teknolojileri bir düşünün. Bunun yanı sıra kodlama ve robotik eğitimini üstün potansiyelli, DEHB tanılı, özgüven eksikliği olan çocukların almasının faydaları araştırmalarla tesbit edildi. Üstün potansiyelli çocukların yaradılıştan getirdikleri üretmek ve keşfetmek gibi ihtiyaçları var. DEHB tanılı çocuklar robot tasarlarken; sabrı ve odaklanmayı öğreniyor. Özgüveni düşük olan çocuklar ise bir ürün ortaya çıkardıklarında ve bu çalışan bir sistem olduğunda, başarı duygusunu tatmış ve özgüven kazanmış oluyor. Özgüveni aşırı yüksek çocuklar ise yarışmalarda kendinden daha üretken ve farklı çalışmaları gördükçe kendileri ile yüzleşmiş, çalışmanın değerini anlamış bir şekilde yeni bir algıya sahip oluyor. Ayrıca takım çalışmalarında çocuklar birbiri ile yardımlaşmayı, beklemeyi, diğerine söz hakkı vermeyi, başkasının başarısını alkışlamayı öğreniyor. Böylece toplumsal başarı anlamlı ve öncelikli hale geliyor. Robotik ve kodlama eğitimi çocuklara yaşam becerisi kazandırıyor.'

http://www.kidsrobotics.com.tr/