CHP Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Kemal Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Zeybek, 16 yıldır ülkeyi yönetenlerin Samsun'un sanayisi ve ekonomisinin gelişmesi için yeteri kadar destek ve yatırım yapmadığını söyledi.

ÜRETİME DESTEK

Gülsan Sanayi Sitesi'nde rant oyunları oynandığını vurgulayan Zeybek, "Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerini çok düşük rakamlarla istimlak edip rant elde etmeye çalıştılar. Sitenin bugünkü değeri ile istimlak rakamları farklı. Seçim sonrası esnaf rant için mağdur edilecek gibi gözüküyor. Buradaki sanayicilerin sorunlarını ve isteklerini hep dile getirdik, bundan sonra da esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Zeybek, esnafın işyeri kapatmadığı, üretmesinde destek olacakları iktidarı 24 Haziran'dan sonra kuracaklarını ifade etti.

ÇARE OLACAĞIZ

Samsun Milletvekili Adayı Kemal Zeybek, "CHP iktidarında, üreten ekonomi ile piyasaların hareketlenmesini sağlamak için birinci önceliğimiz; OHAL süreçleri ile oluşan güvensizlik ortamını kaldırmak, KHK uygulamalarına son vermek olacak. Sermayenin güvenli ortamı tercih ettiği net olarak bilinir. Güven ortamını yeniden sağlayarak, yerli yatırımcının ülke dışına çıkışını önleyeceğiz ve yabancı yatırımcının geleceği ortamı yaratacağız" sözlerini kaydetti.

ESNAF İÇİN ÇÖZÜMLER

Zeybek, sorunların çözümü için iktidara talip olduklarını belirterek, "Tüm bu sorunların çözümü için esnaf ve sanatkarların örgütlenmelerini, esnaf kefalet kooperatiflerini güçlendireceğiz. Organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açacağız. Esnafın kira, araç gideri ve işyeri masraflarının vergiden düşülmesi, kira stopajı alınmaması için gerekli düzenlemelerle birlikte, emekli olanlardan SGK destek primi alınmasını kaldıracağız. Piyasalarda haksız rekabet oluşmasını önleyeceğiz" şeklinde konuştu.