Samsun Valisi Osman Kaymak, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kaymak mesajında, 'Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları çok özel günlerdir. Bayramlar bizi biz yapan ve geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdir. Milli ve dini duyguların, inançların örf ve adetlerin sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan bu güzel ve coşkulu bayram günlerinde, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, şehit ve yakınlarını, gazilerimizi, hasta ve kimsesizleri, huzurevlerindeki yaşlılarımızı ve yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızı ziyaret etmeliyiz. Muhtaç durumda olanlara destek olmalı, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik ve mutluluklar getirmesini diliyorum' ifadelerini kullandı.

Sevinçleri çoğaltmaya talibiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 'Bu bayramda da gönüllere dokunmaya, yüzleri güldürmeye, sevinçleri çoğaltmaya, acıları dindirmeye talibiz' dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Hayatlarımıza huzur, gönüllerimize sürur veren mübarek ramazan ayını nihayete erdirirken yeni heyecan ve umutlarla bir bayrama daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının zirveye ulaştığı, yüreklerin bütünleştiği, sevgi ve muhabbet hislerinin paylaşıldığı, dostlukların tazelendiği, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği özel günlerdir. Bayramların içinde saklı ruhu asırlar boyunca hissetmiş, o ruhun gereğini yerine getirmiş bir medeniyetin temsilcileri olarak bu bayramda da gönüllere dokunmaya, yüzleri güldürmeye, sevinçleri çoğaltmaya, acıları dindirmeye talibiz. Dünyada yaşanan zulümlerin bir an önce son bulmasını, akan gözyaşlarının dinmesini; bölgemizde ve mazlum coğrafyalarda esenliğin hakim olmasını diliyorum.'

Birleştirici gücü var

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, 'Bayramın birleştirici yapısını fırsat olarak görmeliyiz' dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Karaduman, 'Birlik, beraberlik, barış ve sevginin hakim olduğu, küskünlerin barışmasına bir vesile olarak gördüğümüz bir bayram gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramın bu birleştirici yapısını bir fırsat olarak görmeli, kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi bitirmeli, dostluklarımızı pekiştirmeliyiz. Bayramın, bilhassa komşularımız ve İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bayramın, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şehitlerimizin bizlere emanetleri olan aileleri başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasının ve aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum' diye konuştu.

Bayramlar huzur getirir

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan, 'Bayramlar, tüm gönüllere, hanelere mutluluk, sevinç ve huzur getirir' dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Tok mesajında, 'Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü, bayrama kavuşmanın da sevincini yaşıyoruz. Bir ay boyunca şehrimizde, ilçemizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, aynı sofrada ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Küskünlüklerin ve kırgınlıkların ortadan kalkmasına vesile olan bayramların Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsat. Aile büyüklerimizle, kardeşlerimizle akraba ve komşularımızla bayramlaşalım. Çocuklara hediyeler verelim. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hadisi şerifinde gün geçtikçe yitirdiğimiz ve kaybettiğimiz sıla-i rahim geleneğimizi sürdürelim. Bayramlar, tüm gönüllere, hanelere mutluluk, sevinç ve huzur getirir. Ramazan Bayramı'nın ilçemiz, şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbim 'den niyaz ediyorum' diye konuştu.

Birlik ve bareberlik güçleniyor

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Bayramlar birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, küskünlüklerin son bulduğu, milletimizin birbiriyle kucaklaştığı günler' dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberlik adına önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Taşçı, 'Bayramlar birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, küskünlüklerin son bulduğu, milletimizin birbiriyle kucaklaştığı günlerdir. Bu anlamda başta hemşhrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. On bir ayın sultanı ramazan ayını geride bırakmanın üzüntüsü, bayrama erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramı'na zulüm ve işkencelere maruz kalarak giren Müslüman coğrafyalarda, adaletin bir an önce sağlanması en büyük duamız. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin en güzel şekilde sergilendiği günlerdir. Bu farkındalıkla Ramazan Bayramı'nı birlik ve beraberliğimizin daha da güçleneceği bir fırsat olarak görüyorum' şeklinde konuştu.

Mutluluk yaşıyoruz

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 'Mübarek ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı'nı milletçe karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz' dedi

Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 'Huzurlu ve huşu içerisinde geçirdiğimiz mübarek ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı'nı milletçe karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Ülkemizde herkes büyük bir sevinçle ramazanı yaşıyor. İnşallah bayramlar ve kutlu günler hürmetine bütün Müslümanlar ve mazlumlar bir en evvel huzura kavuşur. Asil ve aziz Türk milleti hep onlarla birlikte oldu. Bu uğurda çok bedeller ödedik. Ama devlet-millet el ele zalimlerin karşısında dimdik durduk. Bu uğurda canlarını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi bu bayram günlerinde; saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, bayramın; milletimiz ve insanlık alemi için birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Aziz milletimizin ve değerli hemşerilerimin mübarek bayramlarını tebrik ediyorum. Sağlık, mutluluk diliyorum. İnşallah daha nice bayramlara hep beraber kavuşmayı Allah'tan niyaz ediyorum' ifadelerine yer verdi.

Birliğin temel taşı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunluların, Türk milletinin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Genç, "On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da ramazan ayının mükafatı olan Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların önemi iyi idrak etmeliyiz. Manevi duyguların doruğa ulaştığı, birlik ve beraberliğin perçinlendiği bayramlar insanların iç dünyalarında yarattığı huzur kadar, sosyal dayanışma açısından da büyük önem taşır. Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramlarda, ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayramın coşkusunu onlara da yaşatmalıyız. Bayram boyunca büyükleri, eş, dost ve akrabaları ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız' ifadelerini kullandı.

Barış için eşsiz fırsat

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 'Bayramlar, toplumsal barış, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile, eşsiz bir fırsat' dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Köktaş mesajında, 'Rahmet, merhamet ve bereket ayı mübarek Ramazan-ı Şerif'i geride bırakarak; milletçe, birlik ve beraberlik içinde muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, toplumsal barış, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile, eşsiz bir fırsat. Bayramın, bilhassa komşularımız ve İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun. Bu anlamda vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı canı pahasına koruyan, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, vatan toprağı üzerinde huzur ve güvenin sağlanması sırasında yaralanan gazilerimize de sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle, mübarek Ramazan Bayramı'nı, en içten duygularımla kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Özünde sevgi var

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 'Bayramların özünde, kırgınlıkların ve dargınlıkların giderilmesi, sevgi ve barışın daim kılınması var' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Usta mesajında; birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, 'Dünyada ve Türkiye'de yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, ülkemizde birlik ve beraberliğin sarsılmadan devam ettiği, bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramların özünde, kırgınlıkların ve dargınlıkların giderilmesi, sevgi ve barışın daim kılınması var. Bayramlar, kırılan kalplerin onarılması, hataların affedilmesi, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için özel ve kutsal günler. Bu vatanın selameti için canını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anarak, Ramazan Bayramı'nın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, Türkiye'de ve dünyada barış ve esenliğin hakim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum' ifadelerine yer verdi.

Değeri çok büyük

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Bayramlar bizim hem dini hem de örfü olarak milletçe kutladığımız toplumsal hayatta büyük bir öneme sahip maneviyat yüklü mübarek günler' dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesajı yayımladı. Togar, 'Bayramlar bizim hem dini hem de örfü olarak milletçe kutladığımız toplumsal hayatta büyük bir önem ve değere sahip maneviyat yüklü mübarek günlerdir. Mübarek bayram günleri kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir iklimi yaşamak ve kalıcı kılmak için büyük bir vesile. Özellikle bayram günlerinde kazanılan alışkanlıklarla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, gelecek kuşaklara örf ve adetlerimizi aktarmalıyız. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını hakim kıldığımız sürece, daha güzel günlere ulaşacağımıza şüphe yok. Tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum' dedi.

Değerini iyi bilmeliyiz

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 'Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz' dedi.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm Müslümanların bayramını kutladı. Uyar, milletçe birlik ve beraberliği gösterme imkanı veren bir Ramazan Bayramı'nı daha idrak etmenin engin mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Uyar, 'Bayramlar, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Ramazan Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan müstesna bir bayramdır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu vesileyle, İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutluyor, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum' ifadelerini kullandı.

Ülkemiz için önemli

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 'Ramazan ayı ve bayramlar, ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü için çok önemli günler' dedi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. On bir ayın sultanı ramazan ayının manevi iklimini Ladik'te birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadıklarını ifade eden Özbalcı, 'Bolluğun ve bereketin, huzurun ve güvenin yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı mübarek ramazan ayını uğurlarken, hoşgörü, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı ve bayramlar, ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü için çok önemli günlerdir. Rabbim inşallah tekrar ağız tadıyla sağlıklı, huzurlu bir şekilde herkesi sevdikleriyle yeni bir ramazan ayına ulaştırır. Bu vesileyle, başta çocuklarımız ve büyüklerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.