Yıl boyu periyodik olarak cami ve mescitlerde temizlik çalışmaları sürdüren Vezirköprü Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarına hız verdi. Belediye, vatandaşların Ramazan'da ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için ilçede bulunan tüm cami ve mescitlerde detaylı temizlik çalışması başlattı.

TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan cami temizleme ekibi, tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, camilerdeki halılar halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; pencereler, kapılar, camlar ve duvarlar da büyük bir titizlikle tekizleniyor. Camilerin halıları yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Ekip, camilerin sık kullanımından dolayı halılarda oluşan tozların giderilmesi için temizlik çalışmalarını periyodik olarak Ramazan'a kadar sürdürecek.

HASSASİYETLE ÇALIŞIYORUZ

Ramazan coşkusunun hissedilmeye başlandığı son günlerde kutsal mekanların temizliği konusunda hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Rahat ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirilmesi için tüm tedbirleri aldık. Çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüp Ramazan'a kadar bitirmiş olacağız. Kutsal mekanlarımızın temizliği yıl boyunca devam ediyor; ancak Ramazan Ayı'nın önemini göz önünde bulundurarak temizliğe ağırlık veriyoruz" ifadelerini kullandı.