Canik Belediyesi tarafından aşçılık eğitimi alan kadınların hünerlerini sergileyerek, gelir elde edeceği Hanımeli Mutfağı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın katıldığı törenle açıldı.

CANİKLİ KADINLAR ŞANSLI

Törende ilk olarak konuşan AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, "Hanımeli Mutfağı, Canik için çok önemli bir proje. Kadınlarımız, belediye bünyesinde açılan kurslardan aldıkları eğitimlerden sonra ürettikleri ürünleri burada halkla buluşturacak" dedi. AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ise, "Canik'in kadınları çok şanslı. Belediye başkanımız kadınları çok düşünüyor, teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HEDEF YÜZDE 80

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise kadını ihmal etmenin geleceğini ihmal etmek anlamına geldiğini söyleyerek, "13 tane hanım konağı açtık. Aşçılık eğitimi de veriyoruz, artık bu eğitimi alan kadınlarımız kendi ürünlerini burada satacak. Bütün bunların yapılabilmesi için 24 Haziran'da AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğiz. Yüzde 80'in üzerinde oy bekliyoruz, Canik her zaman bu işi başardı" ifadelerini kullandı.

KADIN VE ÇOCUK TOSTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise seçime az bir süre kalmasına rağmen açılışlara devam ettiklerini vurgulayarak, "Kadınların dışarı çıkmasını, sosyalleşmesini, gelir elde etmesini sağlayan bir bakış açısının yansıması burada. İlçemizin bütün uygulamaları kadın ve çocuk dostu. Eski Türkiye'de kadınlar ya anne oluyor ya da iş sahibi oluyordu. Bugün kadınlarımızı tercih yapmak zorunda bırakmayan bir bakış açısı mevcut. Türkiye'nin geleceği kadınların elinde. Kadınların ikinci planda kalmadığı, başrol olduğu bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri yemeklerden tattı.

Şükrü Berk ASKAR