Ordu'nun Ünye İlçesi'nde görevli bilgisayar öğretmeni Ender Oy, sevgi evlerinde kalan çocuklara bağlama eğitimi veriyor.

ÖZGÜVEN KAZANIYORLAR

Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Oy, hobi olarak çaldığı bağlamayı sevgi evlerinde kalan çocuklara öğretmeye karar verdi.
Bunun üzerine Ünye Sabancı Sevgi Evleri'nin bir odasında hazırlanan bölümde hafta sonları 10 çocuğa eğitim vermeye başlayan Ender Oy, bir adet bağlamanın yetersiz kalması üzerine Ünye Kültür ve Musiki Derneği'ne başvurdu. Dernek yönetiminin 8 bağlamayla destek verdiği kursa 3 aydır devam eden çocuklar, bu sayede hem hafta sonlarını değerlendiriyor hem de müzikle sosyalleşerek özgüven kazanıyor.

3 AYDIR DEVAM EDİYOR

Ender Oy, yaptığı gönüllü işle çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi. Hafta sonları Ünye Sevgi Evleri'nde, yaşları 8 ile 12 arasında değişen 10 çocuğa bağlama çalmayı öğrettiğini anlatan Oy, "3 aydır bu eğitimi veriyoruz. Başlangıçta 2 bağlamamız vardı. Daha sonra Ünye Kültür ve Musiki Derneği ile iletişim kurduk, sağ olsunlar bize 8 bağlama verdiler. Şimdi 10 bağlamamız var. Kurumdaki arkadaşlar da bize yardımcı oldular, bu odayı tahsis ettiler ve burayı düzenlediler" dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise sevgi evlerinde kalan çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin herkese örnek olması gerektiğini kaydetti.