5 BİN SPORCU BEKLENİYOR

Üst düzey birçok ulusal ve uluslararası spor etkinliğine imza atan Samsun, yine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacak. 2019 yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 100. yılını kutlayacak olan Samsun'da 16. Türkiye Koçsporfest Üniversite Oyunları finalleri gerçekleşecek. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, "Samsun Koçsporfest Oyunları'nda 9 branşta 81 ilden 5 bin sporcuya kucak açacak ve sporun kalbi burada atacak"dedi.

100. YIL DOLU DOLU GEÇECEK

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer'in Samsun'a gelerek ziyaretlerde bulunduğunu belirten İl Müdürü Karayılmaz, "Samsun Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, OMÜ Rektörlüğümüz ve biz il müdürlüğü olarak Koçsporfest Oyunları'nı koordineli olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Federasyon başkanı Kemal Tamer'de bizim teklifimize sıcak baktı ve bu büyük festivali Samsun'da gerçekleştirmemiz için imkan sağladı. Maliyetini Koç grubunun sağlayacağı spor festivalinde 100. yılımızı en iyi şekilde kutlayacağız"dedi.

SAMSUN FARK YARATACAK

16. Koçsporfest Üniversite Oyunları'nda 9 branş olacağını dile getiren Karayılmaz, "Futbol, basketbol, yüzme, atletizm, hentbol, cimnastik ve voleybol gibi spor dalları oyunlarda yer alacak. Ayrıca 2 spor branşını ise biz belirleyeceğiz ve 9 kategoride Samsun spora doyacak. Avrupa standartların üstünde gerçekleştirdiğimiz faaliyetler Samsun'un spor kenti olduğunu ispatlamıştı. Bu işin altından da alnımızın akıyla çıkacağımıza inancım sonsuzdur. 2019 yılında da Samsun spora ve festivallere adeta doyacak"dedi.

Salim YILDIZ ÖZEL