Samsun Haber | Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından Samsun'un 17 ilçesinde Cumhurbaşkanlığı için 23 bin 442, milletvekili içinse 21 bin 263 oy geçersiz sayıldı. Geçersiz sayılan oylar nedeniyle AK Parti Samsun, 17 ilçede birçok sandığa itiraz etti.

YANLIŞ SAYILMIŞ OLABİLİR

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Samsun Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersan Aksu, "17 ilçenin tamamında geçersiz sayılan oylarla ilgili itirazlarımızı gerçekleştirdik. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği oylarının tek zarfta kullanılmış olmasından dolayı milletin iradesinin sandığa yansıdığını ancak sayım-dökümde sandık kurulu üyelerinin hata yapmış olabileceğini düşünüyoruz. Oradan bir oy da olsa 300 oy da olsa sonucu etkileyip etkilememesi bir yana milletin iradesinin tecelli edebilmesi için bin 500 civarında sandığa, geçersiz oylar yönünden itirazlarımızı yaptık. Birkaç gün içerisinde de sonucu belli olur zaten" diye konuştu.

6. VEKİL BEKLENTİSİ Mİ?

"İtirazın ardından, yeniden sayımla birlikte 6. milletvekili beklentiniz var mı?" sorusuna da cevap veren Aksu, "İtiraz ettiğimiz sandıklardan diğer partilere de biz de oy çıkabilir. Yapılan itirazların sonucundan emin olmadan bunu söylemek mümkün değil. Ama bizim arzu ettiğimiz şey milletin iradesi sandıktan tam olarak ortaya çıksın. Tabii ki bu bize 6. bir milletvekili olarak yansırsa biz bundan keyif alırız" dedi.

Zerrin SOMUNCU