GIPTA EDİLECEK KULÜP

Samsunspor'da Başkan İsmail Uyanık altyapıya uygulamayı düşündüğü model için Altınordu Kulübü'nde incelemelerde bulundu. Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Aydın ve danışmanı Hakkı Yeşilyurt ile birlikte İzmir'e giden Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Torbalı Metin Oktay Tesisleri'ni ziyaret etti. Burada Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile biraraya gelen Uyanık, Altınordu'nun Türkiye'de gıpta edilecek bir kulüp olduğunu söyledi. Başkan Uyanık,'Benim de hayalim, yabancı futbolculardan arınmış sadece özkaynağından ürettiği futbolculardan kurulu bir takım kurmaktı" dedi.

GEÇMİŞTE YAPTIK, YİNE YAPACAĞIZ

Tesisleri ve organizasyonu yerinde görünce, futbol endüstrisinin içinde bizim hayalimizi hayata geçirebilecek insanlar olduğunu anladığını dile getiren Uyanık, "Böyle bir sistemi Altınordu'nun gerçekleştirdiğini gördüm. Altınordu Başkanımız Mehmet Bey ile bundan sonra da karşılıklı ilişkimizin devam edeceğini umuyorum. Bizde geçmişte yaptığımız gibi yeniden kendi öz kaynaklarımıza döneceğimize inanıyorum. Bunu başarabilecek güçte ve yapıda olacağız. Çalışmalarımız bunun için" diye konuştu.

ÖZKAN; 'UYANIK TÜRK FUTBOLU İÇİN ÖNEMLİ'

İsmail Uyanık'ın Türk futbolunun önemli aktörlerinden biri olduğunu belirten Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Samsunspor'un şu andaki konumundan çabuk kurtarılacağına inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, bizim için sembol kentimizin yerinin Süper Lig olduğunu düşünüyorum. İsmail Bey ile 30 milyon genci olan bu ülkenin çocuklarına güvenmek gerektiği ve biz yetişkinlerin çocuklarımıza gerekli imkanı sağlamak gerektiği konusunda mutabıkız. Samsunspor bu yeni yönetimle hem sportif başarılarla Süper Lig'e doğru gidecektir" dedi.

Salim YILDIZ