İstanbul Adalar'da yıllardır kullanılan tek ulaşım aracı olan faytonlar, alınan kararla yerini elektrikli minibüslere bırakacak. Hayvan hakları ile ilgili birçok tartışmaya sebep olan Adalar faytonlarının kaldırılmasının ardından, gözler Samsun'daki faytonlara çevrildi.

EZİYET EDİLİYOR

Konuyla ilgili konuşan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilcisi Elif Köse, fayton atlarının çok kötü şartlarda çalıştırıldığını söyleyerek, yetkililerden düzenleme istedi. Köse, atların aç ve susuz saatlerce çalıştırıldığını iddia ederek, "Hayvanlar yeterince dinlenemiyor ve bakımları yapılmıyor. Az beslenip yola çıkıyorlar, saatlerce çalışıyorlar. Bu hayvanlarla ilgili birçok şikayet olduğunu biliyoruz. Bu hayvanlara adeta eziyet ediliyor" sözlerini kaydetti.

İÇİM ACIYOR

Sıklıkla sahile gittiğini söyleyen Metehan Özçelik, "Atların durumunu gördükçe içim acıyor. Sıcak havalarda, aç ve susuz uzun mesafeler giden atların, hijyen durumda olduğunu da söylemek çok zor. Para verip bu aracı kullanan insanları da anlayamıyorum çünkü etrafa kötü bir koku yayılıyor. Hayvanların ayaklarındaki nallar eskimiş olduğundan her adım attıklarında acı çektiklerini gözlerinden okuyabiliyorum. Bu nedenlerden ötürü, faytonla geçimini sağlayan insanlar da mağdur edilmeden bir çözüm bulunmalı. Fayton kullanan kişiler alınacak elektrikli minibüsleri kullanabilir" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR