'500 milyondan fazla şişeyi geri dönüşüme kazandıracağız'


'Marketlerimizde plastik noktalar kuruyoruz'
Kutay Kartallıoğlu da Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası olarak, faaliyet gösterdikleri alanlardaki tüm aşamalarda sürdürülebilir çevre duyarlılığını gözeten bir bilinçle hareket ettiklerini belirtti. Kampanyaya da bu çerçevede destek verdiklerini belirten Kutay Kartallıoğlu, şunları dile getirdi:
'Sürdürülebilir bir çevre sayesinde gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için atılan adımları önemsiyoruz. Bizlere miras kalan dünyamızı, geleceğe tertemiz bir şekilde bırakmanın yolu su kaynaklarının temizliğinden geçiyor. Çevreci yaklaşımımızla yeraltı su kaynaklarının kirlenmemesi adına kampanyaya, marketlerimizde atık plastik noktaları kurarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki, plastik gibi doğada yüzlerce yıl boyunca yok olmayan ürünleri geri dönüştürerek yeniden işleme almak, daha temiz bir dünya ve sürdürülebilir bir geleceğin anahtarını oluşturuyor.'

'Her yıl 2 bine yakın sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz'

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) yayınladığı plastik raporuna göre; Avrupa'da yılda 60 milyon ton plastik üretiliyor ve geri dönüştürülmüş plastikler, plastik talebinin sadece yüzde 6'sına denk geliyor. Her yıl denizlerimize binlerce plastik atılıyor. Büyük plastik parçalar, deniz canlılarının yaralanmasına, boğulmasına ve çoğu zaman ölümüne neden olurken 5 milimetreden daha küçük olan mikroplastik parçacıklar, gıda zincirinin bir parçası haline gelerek birçok hayvan türünü ve insan sağlığını tehdit ediyor.