Aktif İnşaat Ltd. Şti Sahibi Şefik Sağlam, inşaat sektörüyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İnşaat sektörünün ekonomik büyümede öncü olduğunu ifade eden Sağlam, Samsun'un da bu noktada ayrıcalıklı bir yerde olduğunu dile getirdi.

İDARECİLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Samsun'un inşaat sektörü noktasında her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Sağlam, 'Ülkemiz artık yeni bir döneme girildi. Şu günlerde kalkınma yolunda inşaat sektöründe yeni bir hikayeye ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde ve şehrimizde geçirmiş olduğumuz seçim sürecindeki sektörel durgunluğun inşaat sektöründe her gecen gün rekabeti artırmış olması, alıcı tarafından olumlu gözükse de inşaat firmalarını oldukça zora sokuyor. Gerek şehrimizin ekonomisi açısından lokomotif bir sektör olması gerekse birçok farklı sektörle karşılıklı etkileşim halinde olması dolayısıyla, inşaat sektörünün mevcut durumunu tahlil etmek, gelişmesi önündeki engelleri tespit etmek ve sorunların giderilmesi için yerel idarecilerimize büyük iş düşüyor' ifadelerini kullandı.

HAREKETE GEÇİLMELİ

Samsun'un göç alan bir il olduğuna dikkat çeken Sağlam, bu nedenle acil olarak kentsel dönüşüm çalışması yapılması gerektiğini vurguladı. Sağlam, 'Kentsel dönüşüm çalışması bekleyen bölgeler var, bu konuda harekete geçilmelidir. Kentsel dönüşüme sadece bir inşaat faaliyeti olarak bakılmamalı. Kentsel dönüşüm genel olarak şehirlerde çeşitli nedenlerle meydana gelen toplumsal, ekonomik, fiziksel ve çevresel bozulmadan kaynaklanan sorunları bütüncül olarak ele alır. Kapsamlı bir vizyon ile sorunları çözümlemek, şehrimizin yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek çok önemli, bu çalışmalar şehrimizin geleceği ve turizmi açısından süratle hayata geçirilmeli. Bu şehri hep beraber kalkındırmak ve yeni bir dönemde yeni Samsun olmasını istiyorsak bir taşla iki kuş vurmak için hepinizi SGK'lı değil BAĞ-KUR'lu olmaya davet ediyorum' ifadelerini kullandı.