Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, bu yıl 16-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 22. Akdağ Şenlikleri'ne bütün vatandaşları davet etti. Şenliklerde güreş, konser ve sünnet şöleni gibi çeşitli etkinliklerle Ladik'in değerleri tanıtılması hedefleniyor.

EĞLENCELİ HAFTA

Ladik'te eğlenceli bir haftanın yaşanacağını ifade eden Başkan Özbalcı, "Ladik denilince akla ilk yemyeşil manzara, buz gibi sular ve tertemiz hava geliyor. Böylesi eşsiz güzelliklere sahip ilçemizi, sadece doğası ile değil; turistlik ve kültürel değerleriyle de tanıtmak gerekir. Bizler de Ladik Belediyesi olarak bu doğrultuda hareket ederek, geleneksel şenliğimizi zenginleştirip, içerisine ata sporumuza da kattık. Biz sadece sönmüş bir geleneği alevlendirip, 'Pehlivanlar Diyarı' olarak anılan ilçemizde güreş sporunu tekrardan canlandırdık. Nasip olursa, geçen sene izlediğimiz kıran kırana mücadeleleri bu yıl da izleyeceğiz. Şenliklerimizin birinci gününde Kırkpınar'ın rüzgarını hissedecek, ikinci gününde ise erkekliğe ilk adımını atmış yavrularımızın sevinçlerine ortak olacağız. Festivaller eğlencesiz olmaz dedik, ikinci günün akşamında ise popüler sanatçılar ile halkımıza doyasıya keyifli bir akşam geçirmeleri için konser etkinliği düzenledik. Güreş severleri ve eğlencelerimize eşlik edecek tüm vatandaşlarımızı Ladik'e bekliyorum' diye konuştu.

700 PEHLİVAN ER MEYDANINDA

Başkan Özbalcı, Akdağ Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında yapılacak şenlikler için tüm hazırlıkların hızla devam ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımızı unutulmaz bir hafta bekliyor. Şenliklerin birinci günü, 16 Ağustos Perşembe günü sabah saat 09:00'da güreşlerle başlayacak olup, Ladik Er Meydanı'nda 37 başpehlivanın ve farklı boylarda 700 pehlivanın mücadeleleri güreşseverler ile bulaşacak. Şenliklerin ikinci günü ise, sabah saat 09:00'da ilçe meydanında toplanılıp, araç konvoyu eşliğinde sünnet çocuklarına şehir turu attırılıp, hediyeleri verilecek. 22. Akdağ Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin ikinci günü akşamında da, Karadeniz'in sevilen sanatçısı, Karmate Grubu'nun kurucusu ve solistliğini yapan Resul Dindar ile uzun yıllar Ajda Pekkan'ın vokalistliğini yapan Dilek Acar seslendirecekleri birbirinden güzel şarkılar ve sahne gösterileriyle Ladik'e unutulmaz bir akşam yaşatacaklar" ifadelerini kullandı.