Enerjinin çevresel kirliliğe yol açmadan sürdürülebilir olarak sağlanabilmesi için kullanılacak yenilenebilir kaynakların başında biyokütle enerjisi geliyor. Biokütle tesislerinde, ormanlarda bulunan atıl orman ürünlerinin yakılarak çevreye zarar vermeden hem elektrik üretilirken hem de ormanlar temizlenmiş oluyor. Emet ilçesine bağlı Aydıncık köyünde yaklaşık 400 dönümlük alana kurulacak tesiste 70 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek. Tesiste yakılacak atıl orman ürünlerinin yüzde 70'i Emet ilçesindeki ormanlardan, yüzde otuzu ise çevredeki ormanlardan sağlanacak.
'Seracılığın gelişmesi hedefleniyor'
40 milyon dolar yatırım maliyetine sahip tesisin 10 milyon doları şirketin kendi öz sermayesinden karşılanırken, 30 milyon dolarının ise Avrupa Birliği'nden karşılanacağı öğrenildi. Tesis tamamlandığında bölgedeki işsizliği büyük oranda azaltması hedefleniyor. Ayrıca elektrik üretimi sonrası açığa çıkacak olan yüksek ısı ile de bölgede seracılığın da yaygınlaşması bekleniyor.
Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, ''Bu projenin gerçekleşmesi Emet ve bölge için çok ciddi bir kazanç olacaktır'' dedi. (YD-EFE)