Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2011 yılında 776 bin 915 bin ton, 2012 yılında 915 bin 845 ton, 2013 yılında 996 bin 125 ton, 2014 yılında 1 milyon 8 bin 272 ton olan kırmızı et üretiminin 2015 yılında 1 milyon 149 bin 262 tona yükseldiğini belirtti.

Kurban Bayramı'nın 2014'de dördüncü, 2015'de üçüncü çeyreğe rastlaması nedeniyle kırmızı et üretiminin, 2015 son çeyrekte yüzde 21,9 azaldığını ve 402 bin 335 tondan 296 bin 754 tona gerilediğini ama Kurban Bayramı'nın denk geldiği üçüncü çeyrekteki 380 bin 162 tonluk üretim nedeniyle 2015 üretiminin, 2014 üretimini 140 bin 990 ton aştığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

'2015 yılında keçi eti üretimi yüzde 27, sığır eti üretimi yüzde 15,1, koyun eti üretimi yüzde 1,05 arttı. Manda eti üretimi ise yüzde 38 geriledi. 2011 yılında 644 bin 906 ton olan sığır eti üretimi, 2012 yılında 799 bin 344 tona, 2013 yılında 869 bin 292 tona, 2014 yılında 881 bin 999 tona, 2015 yılında ilk kez 1 milyon tonu geçerek, 1 milyon 14 bin 926 tona çıktı. Koyun eti üretimi, 2011 yılında 107 bin 76 tondu. Bu rakam 2012 yılında 97 bin 334 tona indi. 2013 yılında 102 bin 943 tona çıkan koyun eti üretimi, 2014 yılında 98 bin 978 tona indi. Geçen yıl artan koyun eti üretimi 100 bin 21 tona yükseldi."