Kurban Bayramı'na saatler kala kurbanlık hayvan telaşı arttı. Hayvan pazarlarında son pazarlıklar yapılırken, kurbanlığı alan vatandaşlar ise kasap aramaya başladı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Samsunluları acemi kasaplara kurbanlık kesimi yaptırmamaları konusunda uyardı.

ET DİNLENDİRİLMELİ

Kurbanlığın kesilmesiyle işlemin bitmediğini vurgulayan Şen, "Dini vecibeleri bilmeyen, belgesi olmayan kişiler kurban kesiyor. Bu kişiler hayvanın derisine zarar verecek, eti ziyan edecek. Tecrübesiz olduğu için kendisine zarar verecek. Hayvana eziyet ederse, yaptığınız ibadet makbul olmayacak. Acemi kasaplar için yetkililerin önlem alınmasını bekliyoruz. Kurban eti dolapta en az bir gün dinlendirilerek kasaplara getirilmeli. Et daha tazeyken kıyma çektirmek sağlıklı değil. Her mahallede kasap dükkanı var, vatandaşlar etlerini farklı yerlerde kıyma çektirmesin. Kasaplar Odası olarak vatandaşlara her konuda yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR