DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Samsun Şubesi tarafından, ülkedeki ekonomi politikaları ile ilgili eylem düzenlendi. PTT Çiftlik Postanesi önündeki eyleme sendika üyelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

KEMİĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Grup adına açıklamada bulunan Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, ülkenin hızla ekonomik bir krize gittiğini ifade ederek, "Perşembenin geleceği çarşambadan belliydi ve siyasi iktidar seçim öncesinde böyle bir riski göze alamadığı için seçimleri 1,5 yıl öne aldı. Şimdi hem yıllardır uygulanan ranta ve faize yönelik yanlış ekonomik uygulamaların hem de seçim ekonomisiyle ülke kaynaklarının har vurulup harman savrulmasının sonuçlarını ciddi bir ekonomik kriz olarak yaşamakta, bu sorunu etimizde kemiğimizde hissetmekteyiz. Siyasi iktidar bunu ABD ile yaşanan papaz krizi olarak göstermeye çalışsa da biz biliyoruz ki bu kriz aslında tek adam yönetiminin kaçınılmaz sonucudur" diye konuştu.

TBMM ÇÖZÜM BULMALI

Son dönemde ülkede yüzde 40 devalüasyon gerçekleştiğini vurgulayan Aydın, "24 Haziran'da 600 milletvekili ile oluşan TBMM, ekonomideki bu kötü gidişe seyirci kalmaktadır. Halkımız sorunların çözümünü Meclis'ten beklemektedir. TBMM'nin ekonomik krize ve dış politikada yaşanan tıkanıklığa seyirci kalması hem halkımızın beklentileri ile çelişmekte hem de TBMM'nin itibarını zedelemektedir. TBMM tatil modundan çıkarak, olağanüstü toplanmalı ve sorunlara çözüm bulmalıdır. Biz Emekli-Sen olarak TBMM'yi sorunlara çözüm bulması için göreve davet ediyoruz. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin başkanvekillerine talebimizin yere aldığı mektupları faks yoluyla ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU