İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son günlerde piyasalarda yapılan zamlarla ilgili açıklamada bulundu. Ülke nüfusunun büyük bölümünün yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Yaşar, yapılan zamlara tepki gösterdi.

OSMANCIK'TA YETİŞMİYOR MU?

Özellikle simide gelen yüzde 50'lik zamma tepki gösteren Milletvekili Yaşar, "Vatandaşlarımız her yeni güne ayrı bir zam haberi ile uyanıyor. Pirince zam gelmiş 5 TL den 7 TL'ye çıkmış. Osmancık'ta yetişmiyor mu bu, yüzde 40 zam da neyin nesi? Simide yapılan yüzde 50 oranındaki zammın ise açıklaması yok. Acilen kuruluş ve kurtuluş ayarlarına dönmek şarttır, tüketim ekonomisi üretim ekonomisine geçmelidir. Kriz kapıdan içeri girdi, aklınıza gelebilecek her sektörde 3 ay içerisinde yüzde 100'e varan zam yapıldı. Şirketler batıyor, küçük esnaf kan ağlıyor, işsizlik ciddi şekilde artıyor. Sözle değil doğru eylemle önlem alınmalı" diye konuştu.

'SOSYAL DEVLET'LE UYUŞMUYOR

Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki fiyat artışlarına da değinen Yaşar, "KYK'da kalan çocuklarımız zamlardan etkilendi. Ekmek ücretsizken 25 kuruş, tavuk 4 TL iken 5.25, çorba ve pilav 2 TL iken 2.5, kuru fasulye 2.5 TL iken 3.5, makarna 2.25 iken 2.75 TL oldu. Bu zamlara karşılık akşam yemeği beslenme yardımına sadece 1 TL zam yapıldı. Bu çocuklarımızın birçoğunun aileleri asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Ama bu yapılan zam, yaşatılan mağduriyet 'sosyal devlet' ilkesiyle uyuşmuyor. Acilen önlem alınması gerekiyor. Doların 6.30'a ulaştığı günümüzdeki ekonominin gidişatındaki aksaklığı görmemek mümkün değil. Bu aksaklığa mahal vermemek ve vatandaşımızı daha fazla mağdur etmemek için ülkenin ekonomi politikaları konusunda uzman yardımı alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.