Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun Şubesi, 19 Eylül 1979 tarihinde 55 ilde yapılan iş bırakma eyleminin 39. yıldönümünde, Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nü kutladı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İshak Memişoğlu yaptığı açıklamada, özlük haklarına olan saldırıların sürekli olarak arttığına vurgu yaparak, "Meslek alanımıza yönelik saldırıların toplumumuza maliyeti güvensiz yapılar, yıkım ve daha çarpık bir kentleşme olarak yansıyor" ifadelerini kullandı.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

39 yıl önceki sorunların devam ettiğini ifade eden Memişoğlu, "İmar affı yasasında yer alan bir madde ile mühendislik mesleğinin uygulama alanlarından birisi daha farklı meslek gruplarına açıldı. Yapı denetim sistemi teknikerlere açılırken, KHK'lar ile hukuksuz biçimde kamudan ihraç edilen mühendis, mimar ve şehir plancılarının yapı denetim şirketlerinde görev yapmaları engellenerek bu arkadaşlarımızın yaşadıkları mağduriyet daha da artırıdı. Meslek alanımızı, meslektaşlarımızı ve meslek örgütlülüğümüzü hedef alan bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

SÖMÜRÜ SON BULSUN

Son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden 3. Havalimanı'ndaki çalışma koşullarının derhal düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Memişoğlu, "Durum, ülkemizde emekçilerin içinde bulunduğu zor koşulların aynası. Daha fazla sömürü uğruna insanların hayatlarını hiçe sayan bu insanlık dışı çalışma koşulları derhal düzeltilmeli. Bu zor çalışma koşullarına rağmen, mühendis, mimar ve şehir plancılarının emeği değersizleştirilmeye devam ediyor" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR