Samsun Turizmciler ve İşadamları Derneği (SAMTİAD) tarafından düzenlenen Lovelet AVM, Amerikan Life ve Karadeniz Guide Dergisi'nin desteklediği yarışmanın tanıtım toplantısı Lovelet AVM Sinema Salonu'nda yapıldı.

ÖNEMLİ BİR MİSYON

Çok sayıda SAMTİAD üyesinin de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk, "SAMTİAD, turizm sektöründeki dayanışma duygusunu, bilgi paylaşımını pekiştirmek, kurumlar ve işletmeler arasındaki ilişkileri geliştirmek ve özendirmek, danışma ve fikir açısından uzman bilgi alışverişinde bulunarak, tek adamlığa son vermek, bölgemizde turizm sektörünün gelişimine ve bilhassa gençlerimizin eğitimine önem vererek, sektöre teşvik edilmesine yönelik sosyal bir misyonu üstlenen bir dernektir" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Turizm sektörünün iyi bir yere gelmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, 'Bölgemizin ve şehrimizin hak ettiği yere gelebilmesi için turizm sektörünün 56 paydaşı olan meslek grupları ve işletmelerle ortak hareket edilmesi gerekiyor. SAMTİAD Derneği ve Karadeniz Guide Dergisi olarak şehrimizi en iyi ifade edecek, turistlerin bilinçaltında yer alacak resmi bulmak için geleneksel fotoğraf yarışması yapmaya karar verdik. Adına da '4 Mevsim Samsun' dedik. Bizlere bu yarışmada ana sponsorluk desteği veren başta kurucu başkan yardımcımız Mustafa Süzen şahsında tüm Lovelet ailesine ve mansiyon desteği veren Sedat Uygun hocamız şahsında da tüm American Life ailesine teşekkürlerimiz sunarım" şeklinde konuştu.

TURİST GETİRMEK İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan Lovelet Outlet AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen, "Turizmin olmazsa olmazı alışveriştir. Alışveriş için turist, turizmi geliştirmek için de fotoğraf lazım. Doğru bir fotoğraf ve doğru bir sloganla Samsun'u daha iyi ifade edelim. Turizmin yüzde 10'luk bir getirisinin refah düzeyine, yüzde 9 katkısı vardır. 4 Mevsim turizmden yararlanmak için, Samsun'a 4 mevsim turist getirmek, Samsun'un 4 mevsim güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Bu yarışmaya katılmak isteyenler 4mevsimsamsun.com adlı siteden müracaat edebilir. Dereceye girenlere; birinciye 2 bin 500, ikinciye bin 500, üçüncüye bin TL ödül vereceğiz, mansiyon olarak da Americanlıfe dil okulunda bir yıllık dil eğitimi hediye edilecek' şeklinde konuştu.

TANITIM ATAĞI YILI

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ise, 'Kültür ve turizm adına her çalışmayı önemsiyorum. Bu yarışmanın da önemli sonuçları olacağına inanıyorum. SAMTİAD'a ve katkı veren herkese teşekkür ederim. Samsun turizminin gelişmesi ve tanıtımında eksiklerimiz var. Bunları gidermemiz lazım. En büyük eksiğimiz tanıtım. Bakanımızın da belirttiği gibi bu yıl turizm tanıtımının atak yılı olacak. Tanıtımda bugüne kadar yapılanların etkisini artıracak çalışmaların yanı sıra sosyal medyayı da etkin olarak kullanacağız. Doğru hedef ve doğru konumlandırma ile amacımıza ulaşacağız. Samsun'un tanıtımı için müdürlük olarak proje ve uygulama alanında paydaşlarla toplantılarımız ve çalışmalarımız sürüyor' ifadelerini kullandı.

Yarışmanın Düzenleme Kurulu'nda SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk, SAMTİAD yönetim kurulu üyeleri Savaş Türkay, Mustafa Süzen, Sedat Uygun, Cihat Ayeş, Cengizhan Hatiboğlu yer aldılar. Toplantıya Samsun İpekdal'ın yanı sıra Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürleri Selahattin Adıgüzel ve Hayati Gönültaş da katıldı.