Sheraton Grand Samsun Otel tarafından bu yıl 2.'cisi düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam' etkinliği kapsamında beslenme uzmanları ve sporcular Samsunlularla bir araya geldi. Etkinliğe katılanlar arasında Çiğ Beslenme Uzmanı Şef Mehmet Ak, Vücut Geliştirmede Dünya Şampiyonu Serdar Aktolga gibi isimler de vardı. Birçok sağlıklı yaşam ürünü markasının stant açtığı etkinlikte, katılımcılar için çeşitli aktiviteler ve yarışmalar düzenledi. Dans edip, spor ve yoga yapma imkanı bulan katılımcılar, sağlıklı yaşam uzmanlarından bilgi aldılar.

GELENEKSELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında konuşan Sheraton Grand Samsun Otel Genel Müdürü Savaş Türkay, "Etkinliğimizin ilkini geçen yıl yapmıştık. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sağlıklı yaşam olsun istiyoruz. Sağlıklı yaşam ile alakalı tüm içerikleri misafirlerimize sunmak istiyoruz. Katılım çok güzeldi. Etkinlik çok güzel geçti. Etkinliğimiz kapsamında Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu gibi isimler de aramızda oldu" dedi.

MUTLU BİREYLER MUTLU TOPLUM OLUŞTURUR

Sheraton Grand Samsun Otel Halkla İlişkiler ve Pazarlama Uzmanı Ebrar Türker ise etkinlik hakkında, "Yaptığımız çalışmalarda da üzerinde sıkça duruyoruz, mutluluk bir tercihtir ve sağlıklı yaşamak insanı mutlu kılar. Mutlu bireyler, mutlu toplumu oluşturur. Amacımız misafirlerimizin sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak. İyi hissedebilmeleri, konforlu olmaları ve yenilikleri ulaşabilir hale getirmek için işlerinde uzman sporcularımızı misafirlerimiz ile buluşturduk. Sağlıklı yaşam felsefesi bir yaşam tarzıdır. Tek başına spor yapmaktan ziyade, zihnen kötülüklerden arınmayı ve bedenen arınmayı da beraberinde getirir. Sheraton Grand Samsun Ekibi olarak bu felsefe ışığında misafirlerimize sağlıklı, kaliteli, en doğru ürünleri konforlu bir atmosferde sunmayı hedefledik. Yaptığımız işlerde öncü olmaktan, Samsun'a değer katmak gibi bir çabamızın olmasından dolayı mutluyuz. Davetimize icabet ettiğiniz ve bu güzel günde bizimle olduğunuz için siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ederiz' şeklinde konuştu.

MEYVELERİN İÇİLEREK TÜKETİLEBİLECEĞİNİ GÖSTERİYORUZ

Etkinlik kapsamında kurulan sağlıklı beslenme standı hakkında konuşan Sheraton Grand Samsun Otel'in Executive Chef'i Ercan Yılmaz, "Bugün 'Sağlıklı Yaşam' etkinliğimiz var. Sağlıklı yaşam etkinliğinde bizler, sağlıklı yiyecekler ve sağlıklı içecekler nasıl hazırlanır onları anlatıyoruz. İçecekleri hazırlarken, meyve ve sebzelerin aslında sadece yiyilerek değil içilerek de tüketilebileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bazı sebze, meyve ve yeşilliklerden sular hazırlıyoruz. Bu suların vücuda olan yararları ve vücudun hangi ihtiyaçlarını karşıladıkları hakkında bilgiler veriyoruz. Ve bunlardan birer tane örnek hazırlayarak, misafirlerimize tattırıyoruz. Katılımcılarımızın da yorumları çok güzel. Vücuda olan faydalarını duyunca çok hoşlarına gidiyor. Vücudun temizlenmesi için bu içeçeklere ihtiyaçları olduğu öğrenince daha da ılımlı yaklaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

MEDİCANA DA KATILDI

Medicana Samsun Hastanesi de açtığı stant ile sağlıklı yaşam etkinliğinde yer aldı. Katılımcılar, etkinlik boyunca Medicana Samsun Hastanesi'nin standını ziyaret ederek, sağlıklı yaşam üzerine bilgi aldı. Ayırca Medicana Samsun Hastanesi Diyetisyeni Hüban Gönülol, Medicana Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı ile birlikte sağlıklı beslenme üzerine bir sunum yaptı.

Yasir BABA