Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Hagen şehrinde Kürt kumar çetelerine polis baskını düzenlendi. Baskınlar sonucunda kumar makinalarında manipilasyon yaptıkları ve vergi kaçırdıkları tespit edilen çete üyeleri tutuklandı, operasyon sonucunda milyonlarca Euro nakit para ele geçirildi.
Paraları taşımak için zırhlı araç
Savcılığın özel izni ile onbir ayrı şehirde yaklaşık 40 kumar salonu düzenlenen operasyona 70 mali müfettiş ve yüzlerce polis katıldığı bildirildi. Hagen merkezli operasyonlarda kumar şirketinin merkezi başta olmak üzere 40 iş yeri ve ev didik didik arandı. Operasyonla sonucunda üç kişi tutuklandı.
Polis sözcüsü Tino Schfer, operasyonlarda milyonlarca Euro nakit para ele geçirildiğini ifade ederken, paraları taşımak için bankadan zırhlı araç temin edildiğini söyledi. Shafer el konan miktarı açıklamadı. Polis sözcüsü Schfer, polis, maliye ve Hagen Savcılığı arasındaki iyi işbirliği sonucunda operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Operasyon sonucunda, dokuz lüks marka otomobil (Mercedes, Ferrari, Lamborghini), milyonlarca Euro nakit para ve bir silah ele geçirilirken, şirkete ait tüm belgelere, yazar kasalara ve kumar makinalarına el konuldu.
Polis, ülke çapında uzun zamandır kumar makinalarındaki manipilasyona karşı büyük operasyonlar yürütüyor. Polis verilerine göre, geçtiğimiz aylarda Stuttgart şehrinde 270 bin Euro nakit paraya el konuldu.