Endonezya'nın Sulawesi Adası'nın Palu şehrinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve ardından gerçekleşen tusunamide bilanço artıyor. Endonezya Ulusal Afet Ajansı ölü sayısının bin 203'e yükseldiğini duyurmuştu. Depremin ardından bugüne kadar bölgede şuana kadar 215 artçı şok meydana geldi. Depremde en fazla ölü 380 bin kişinin yaşadığı Palu'da meydana geldi. Endonezyalı yetkililer, Palu'da kimlik tespiti yapılanlar için toplu mezar hazırlığında. Endonezyalı arama kurtarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma ekipleri, gece saatlerinde Palu'da bir kadını kurtardı.
Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, uluslararası yardım almayı kabul etti. Endonezya'da meydana gelen yıkıcı depremde ülkenin komşuları Çin, Avustralya, Tayland yardım teklifinde bulunmuştu.
Hayatı pahasına yolcu uçağını kurtardı
Cuma günü meydana gelen şiddetli depremde son açıklamaya göre bin 203 kişi hayatını kaybetti. Havalimanında çalışan bir hava trafik kontrolörü hayatı pahasına bir yolcu uçağını kurtararak kahraman oldu. Antonius Gunawan Agung isimli hava trafik kontrolörü, ilk sarsıntılar meydana geldiği sıralarda bir yolcu uçağının kalkışını sağlayana kadar kuleyi terk etmedi. Uçak havalimanından ayrılanana yani güvende olana kadar kulede kalan Agung, şiddetli depremde kuleden ayrılmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Yıkılan başlayan kulenin dördüncü katından atladı ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.