Canik Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü'nde hayvanları unutmadı. Daha önce "Hayvan Hakları El Kitapçığı" ile "Ecdadımızdan Günümüze Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları" kitabını çıkaran, yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ve sokak köpekleri için suluk yerleştiren Canik Belediyesi, şimdi de özel bir eğitim kurumu ile Meşe Orman Park'a kuş yuvaları yerleştirdi. Mektebim Okulları ile birlikte kuş türlerinin yaklaşan kış mevsimi öncesinde barınmasına olanak sağlanması amacıyla gerçekleştirilen 65 adet kuş yuvasının ağaçlara yerleştirilmesi etkinliğine Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı.

GELENEĞİ YAŞATIYORUZ

Mütevazi ama çok insani bir çalışma yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "Bizim medeniyetimiz ve inancımız çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Osmanlı'da kuşlar için vakıflar kurulmuş, özel müesseseler kurulmuştur. Biz de medeniyetimizden aldığımız ilhamla zaman zaman ağaçlık alanlarımızda merhamet yuvaları adı altında kuş yuvaları oluşturuyoruz. Böylece Canik Belediyesi olarak atalarımızın bu güzel geleneğini yaşatıyoruz. Hayvan Hakları Günü'nde de şehrimizin adeta süsü olan kuşların barınmasına imkan sağlayacak yuvalar yerleştirmekten mutluluk duyduk" dedi.

HAYVANLARA ÖZEL ÇALIŞMALAR

Her canlının sağlıklı koşullarda yaşam hakkı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak hayvan haklarını çok önemsiyoruz. İnsanoğlu kendisiyle dünyayı paylaştığı hayvanların yaşam hakkını korumalıdır. Hayvan haklarının korunması konusunda özveri ile çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının bu konuda yapmış oldukları faaliyetleri destekliyoruz. Bu konuda bir çok çalışma yürütüyoruz. Hayvanlara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla HAYTAP ile birlikte Türkiye'de ilk kez hayvan dostlarına rehber olabilecek el kitapçığı çıkardık. Bu kitap Türkiye genelinde dağıtıldı ve çok beğenildi. Yine Ecdadımızdan Günümüze Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları kitabını çıkardık" diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Doğadaki hayvanları korumak için birçok çalışmalarının olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Sıcak yaz aylarında birçok noktaya sokak hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamaları için otomatik su kapları koyuyoruz. Yine daha önce kışın doğadaki kuşlar için ağaçlara merhamet yuvaları yerleştirdik. Aslında biz bunları yaparak dinimizde ve medeniyetimizde olan bir anlayışı yerine getiriyoruz. Ayrıca kışın yoğun kar yağışlarında doğaya yem bırakıyoruz. Bundan sonra da hayvanların yaşam standardını iyileştirmek için hayvansever kardeşlerimizle işbirliği içinde çalışmalarımız devam edecektir. Ben böyle güzel bir çalışmaya imza atan Mektebim Okulları yöneticilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik sonrası Başkan Genç, miniklere Canik Belediyesi tarafından çıkarılan Hayvan Hakları El Kitapçığı hediye etti.