Bafra Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, Bafra Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenledi. Bafra Belediye Başkan Vekili Salih Helvacı, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Şaban Hüryaşar, Hüseyin Çamaş, Bafra Hayvan Haklarını Koruma ve Eğitim Derneği yetkilileri, daire amirleri, anaokulu, ilköğretim okulu ve üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3 BİN HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI

Programda Bafra Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Ümit Oğuz katılımcılara öğrencilere Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Oğuz, "Bafra Belediyemiz bünyesinde 2013 yılından bu yana hizmet veren merkezimiz 5 bin metrekare kapalı alan içinde çalışmalarını, 5199 sayılı hayvan hakları kanununu ilke edinip titizlikle sürdürmektedir. 5 yıl içerisinde 3 binden fazla sokak köpeği de kısırlaştırıp işlendikten sonra kendi bölgelerine salındı. Türkiye genelinde sadece birkaç şehirde olan sahipsiz olan sokak hayvanlarının mezarlığı birimimiz sahasında bin metrekare alan içerisinde birerli bölümler olarak bulunmaktadır" diye konuştu.

İHBARLARA HIZLI CEVAP

Oğuz, aldıkları ihbarlar neticesinde veya rutin kontroller çerçevesinde birimine ulaşan yaralı ya da hasta hayvanlara ekiplerin ivedi şekilde ulaşarak müdahale ettiğini belirterek, "Ön ve ilk müdahaleler yapıldıktan sonra eğer gerekiyorsa sevkleri, koordineli olarak çalıştığımız Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Polikliniği'ne gerçekleştiriyoruz" dedi.