Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu (SAMGÜDEF), federasyona bağlı kadın üyelerin katılımıyla kahvaltı programı düzenledi. Atakum Yalı Kafe'deki programa SAMGÜDEF Başkanı Mustafa Seven, Başkan Yardımcısı Orhan Tozlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Kudu, Yunus Diyenli ve Mehmet Kaya, SAMGÜDEF Kadın Kolları Başkanı Seyhan Şahin, Torul Kürtün Derneği Başkanı Yüksel Öz, Gökçe Köyü Derneği Başkanı Ahmet Mutlu, Gümüşhane İş İnsanları Derneği Başkanı Temel Tataroğlu, Kocayokuş Köyü Derneği Başkanı Cevdet Tozlu, Kelkitliler Derneği Başkanı Şakir Seven, Gümüşhane Atakum Derneği Başkanı Niyazi Kağanoğlu, Ünlüpınar Derneği Başkanı Osman Özkurt, Özen Köyü Derneği Başkanı İhsan Kılıç, Gümüşhane İl Derneği Başkanı Erdal Dinç ve çok sayıda üye katıldı.

KADINLARI DESTEKLİYORUZ

Programda bir konuşma yapan SAMGÜDEF Başkanı Mustafa Seven, "Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde, 'Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir' demiştir. Aslında bu söz herşeyi özetlemektedir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayata gelişmemiş ülkelerden daha çok katıldığını görürüz. Yani kadının hayata katılımı ve ekonomiye katkısı ne kadar artarsa o ülke o kadar gelişir. Biz federasyon olarak hanım kardeşlerimizi hep iyi yerlerde görmek istiyoruz. Samsun'un hem ekonomik hem sosyal hem siyasi hayatında yer almalarını istiyor ve destekliyoruz" diye konuştu.

EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ

Samsun'da yaşayan yaklaşık 60 bin Gümüşhaneli bulunduğunu belirten Seven, "Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevimizdir. Hemşehrimizin birbirleri ile kaynaşması ve bilgi aktarımı konusunda derneğimiz önemli katkılar sağlamıştır. Ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda gelişmemizin en önemli unsuru bir beraber olmaktan geçmektedir" ifadelerini kullandı.

SAMGÜDEF Kadın Kolları Başkanı Seyhan Şahin de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak kadınlar olarak daha fazla üretmek, sosyal ve ekonomik hayata katılmak durumunda olduklarını ifade etti.

Barış BUDANOĞLU