Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

'SAMSUNSPOR DAHA BASKINDI'

İnegöl maçının zor deplasmanlardan biri olarak gördüklerini söyleyen Taner Taşkın, ''O hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İnegölspor'a tam destek verdiğini söylediler. Hatta soyunma odasına gelip klüp başkanıyla birlikte bizim maçı dönüm noktası oarak gördüklerini söylüyorlardı. Bu da bizim kulağımıza geliyordu. Bizim daha ciddi daha istekli olmamız gerekiyordu. Deplasmanlar gerçekten zordur. Burdan 500 kilometre, bin kilometre öteye bir BAL Ligi takımı ile maç bile oynasanız saha şartları, seyirci şartları, hakem şartlarından dolayı zor geçer. İnegöl'de bu şartları yaşayacağımızı biliyorduk. Ama ikide iki yaptığımız için bir hava bulmuştuk. Özgüveni yerine gelmeye başlayan iyi bir takımız var. Ciddi işler yaptık. İnegölspor da sahaya şampiyonluk iddasıyla çıkmış bir takım. İnegöl'den alacağımzı üç puan bizim için önemli. Sezon ortası ortaya koyduğumuz puan ortalamasının devam etmesi gerekiyordu. İyi bir futbol ve iyi bir oyunla bunu başardık. Fakat iki talihsiz gol yedik. İyi oynadığımız dakikalarda 2-0 öne geçtik. Oyunun genelinden bütününe baktığımız zaman 90 dakikanın en az 80 dakikasında Samsunspor'un baskın oynadığını söyleyebilirim. Golü yediğimizde kırılgan bir ana bölünüyoruz. Buna da bir çözüm bulacağız'' dedi.

'FARKLI BİR SONUÇ OLABİLİRDİ'

Karşılaşmada 2-0 üstünken bir gol yedik ve panik yaptıklarını belirten Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, ''Devreye 2 - 1 girmesini bildik. Devre arasında moralimizi bozmamamız gerektiğini, rakibin gol bulmak için üzerimize geleceğini ve sabırlı bir oyunla tekrar gol bulabileceğimizi söyledim. Nitekim 3. golü de bulduk. Ardından girdiğimiz pozisyonlar da var. Son final paslarında golü atabilseydik farkı bir sonuç olacaktı'' ifadelerini kullandı.

'PENALTI AĞIR Bİ KARAR OLDU'

Karşılaşmanın sonlarına doğru talihsiz bir penaltı yaptıklarını söyleyen Taşkın, ''Penaltıya baktığmızda ağır bir karar olduğunu gördük. Hakem 3-1'den sonra skora göre bir maç yönetti. Rakip son 15 dakikada ciddi bir baskı oluşturdu ve hakem de entresan yerlerde faul vermedi. Ama maalesef ligin gerçeği de bu. Taşra tarzı gittiğimiz şehirlerde seyirci doksan dakika destek verirler. Hakemler de bunun etkisi altında kalıyorlar. Sadece bu ligdeki hakemler değil üsteki hakemlerinde de çok formda olduğunu söyleyemem. VAR'ın verdiği pozisonları bile tartışır hale geldik'' dedi.

'HAKEMLER BU LİGİ CİDDİYE ALMALI'

Samsun'un güzel bir şehir olduğunu söyleyen Taşkın, ''Hakemlere burada maç yönetmek keyif veriyor. Samsunspor'a rakibi ezdirmeyelim diye rakibe bir kaç düdük bile fazla çaldılar. Biz bunu deplasmanlarda göremedik. İnşallah daha ileriki maçlarda üst klasman hakemler gelir. Bu ligi daha ciddiye almalarını istiyoruz. Çoğu B klasman, stajer hakem. Bunlarda mustaribiz. Oyuncu gurubuma karşı hakemlerin el ve kol hareketlerini, konuşma tarzını görüyorum. Buda hiç hoş değil. Bu yüzden daha üst klasman hakemler istiyoruz. Yediğimiz 2. golü incelediğime göre çok ağır bir karardı. Biz zaten haksız faul yakaladığınız zaman hakemi uyarın diye oyuncularımıza söylüyorum. Haksız bir puan dahi istemiyoruz'' şeklinde konuştu.

'ZOR BİR MAÇ OLACAK'

Bu haftaki Gaziantepspor maçıyla ilgili değenlendirmede bulunan Taner Taşkın, ''Rakibimize baktığımız zaman -6 puanla başlamış bir Gaziantepspor var. Fakat yedi puan toplamışlar. Normal puanları cetvele yansısa 11. sırada olan bir takımla oynayacağız. Geçen sene PTT 1. Ligi'nde liginde oynamış genç bir grup. Bana göre zor bir maç. Zor maçı kolaya da çevirebiliriz. Bu maçı çok ciddiye alacağız. Bu takım geçen sene Samsunspor'un düşmesine sebebiyet vermiş görüntüsünde. Bu rakibi de geçip 4'te 4 yapmak istiyoruz'' dedi.

'ROTASYON YAPACAĞIZ'

Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, ''Beli rotasyonlar yapacağız. Biz her maça ciddi ve diri çıkmak zorundayız. 3 haftadır kazanan takımı değiştirmiyorum. Çocuklara formayı ben vermedim, onlar seçti. İlyas Kubilay Yılmaz enteresan bir çıkış yaptı. Asında bekledimiz bir çıkıştı. İrfan orda kırmız kart görünce saha dışı kaldı. Ben iyi olan kadroyu değişmiyorum. Bodrum'da da sentetik sahada oynanacağımız için maçın yorgunluk derecesi daha fazla olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' diye konuştu.