İYİ FUTBOL OYNADIK

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Nuri Asan Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenledi. Deplasmanda kazanılan İnegölspor maçını değerlendiren Taşkın, "İnegölspor, bizim için zor deplasmanlardan biriydi. Çünkü rakibimizde iyi bir gidişat yoktu. Hoca değişikliği yapmışlardı. Hoca değişikliğinde o haftalarda takımlar güzel reaksiyon veriyorlar. Saha, seyirci ve hakem gibi şartlardan dolayı zor geçer. Burada onu yaşayacağımızı biliyorduk. Bizde 2'de 2 yapıp bir hava bulmuştuk ve takımın özgüveni yerine gelmeye başlamıştı. Üçüncü deplasman maçımızda ciddi işler yaptık. Sahada iyi bir futbol ve oyun vardı. Golü yediğimiz zaman kırılgan bir ana bürünüyoruz. Onu da inşallah çözeceğiz" diye konuştu.

CİDDİYE ALINMALI

Hakemlerin ligi ciddiye almaları gerektiğini ifade eden Taner Taşkın, "İnegölspor maçında hakem 3-1'den sonra skora göre oyun yönetti. Son 15 dakika ciddi bir baskı oluşturdu, enteresan yerlerde fauller verdi. Özellikle penaltı bence çok ağır bir karar. Biz oyuncularımıza haksız bir faul aldığınızda, haksız penaltı aldığınızda hakemi uyarın diye sözleşmelere yazmış bir kulübüz. Haksız bir puan bile istemiyoruz. Bu doğrultuda Şahin toptan kaçmak isterken top ona doğru geliyor. Penaltı ağır karar. Üst liglerde VAR'ın verdiği pozisyonları bile ülkemiz tartışır hale geldi. Hakemlerin bu ligi de ciddiye almalarını istiyorum. Bu ligde ağırlıklı olarak B klasman hakemler düdük çalıyor. Üst klasman hakemlerin görev yapmasını istiyoruz" dedi.

ROTASYON OLACAK

Gaziantepspor maçını ciddiye aldıklarını belirten Taşkın, "Rakibimize baktığımız zaman normal puanları cetvele yansısa 11'inci sıradaki bir takımla karşılaşacağız. Geçen seneden birlikte oynama alışkanlığı olan genç bir grup var. Amatör ruhla oynuyorlar. Bana göre zor bir maç olacak. Çok ciddiye alacağız. Bana göre sezonun en ciddiye alacağımız bir maç olacak. Çünkü bu takım geçen sene Samsunspor'un düşmesine sebebiyet vermiş görüntüsünde. Bizde de intikam duygusu, kızma duygusu olmayacak. Bir haftada 3 maç birden oynayacağız. Bunun için rotasyon olacaktır. Gaziantepspor maçında da değişiklik düşünüyorum. Ufak tefek rotasyonlar yapacağız. 1-2 oyuncu değişebilir. Bunu hafta sonuna kadar netleştireceğim" diye konuştu.

ÇAKIR SÜRPRİZİ...

Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın maskotu Çakır, bundan sonra Samsunspor için hizmet verecek. Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, Çakır'ın her maç öncesi ve sonrası tanıtımlarda kullanılacağını, maçlarda da taraftarı coşturacağını söyledi. Taşkın'ın basın toplantı odasına sürpriz bir baskın yapan maskor Çakır, renkli görüntüler de oluşturdu.