İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan tesisin açılışına başta Samsun Turizm ve İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş ile çok sayıda işadamı katıldı.

ZOR SÜREÇTE ÖNEMLİ YATIRIM

Ülkece ekonomik açıdan zor bir süreçten geçerken ellerini taşın altına koyarak ciddi bir yatırım yaptıklarını vurgulayan Kara, "Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde hep beraber kenetlenmenin, birlikte hareket etmenin güzel bir örneğini sergilemenin mutluluğunu da ayrıca yaşıyoruz. Sektörün önde gelen firmalarından CP Piliç'in Karadeniz Distribütörlüğü'nün yanı sıra Samsun'umuzun yerel markası olan kendi markamız Tavuk ve Yumurta Çiftliğinizi, bölgemize kazandırmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

TOPLAM 2000 M2'LİK ALAN

Tesisin teknik olanakları hakkında bilgi veren Kara, "1000 m2'ye yakın kapalı ve 1000 m2'ye yakın açık alana sahip tesisimizde parçalama, paketleme ve dağıtım hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Karadeniz bölgesinde 50'nin üzerinde bayii sayısına ulaştık ve önümüzdeki günlerde tüm Karadeniz Bölgesinde şube açılışlarımıza ve Tavuk ve Yumurta Çiftliğiniz (www.ciftliginiz.com) markamızın franchising görüşmelerine aralıksız devam edeceğiz. Bölgemizde şimdilik 5 olan perakende satış mağazalarımızı tüm müşterilerimizin hizmetine bugün itibariyle sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

2 yıldır üzerinde çalıştıkları www.tatilebekleriz.com projesi ile ilgili de bilgi veren Kara, "Tatilebekleriz ismi ile turizm sektöründe önemli atılımlarımızın bu sene itibari ile startını verdik. Abim Gerçel Kara ile yürüttüğümüz bu proje ile turizmi tek bir platformda birleştirmeyi hedefledik. Sistem üzerinden kullanıcılar tatil olanaklarını (otel-tur-villa-aktivite-villa-daire kiralama-uçak bileti-otobüs bileti ve daha birçok turizm olanağını) sitemiz üzerinden direk tesis sahiplerine kapıda ödeme gerçekleştirerek tatillerini gerçekleştirebilecek. Bu Türkiye turizmi adına ve ülkemiz adına yapılmış dev bir proje. Turizm sektöründe www.tatilebekleriz.com olarak öncü olma konusunda önemli çalışmalar sağladık. Tamamen Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz yazılımımız ile direkt tesis sahipleri tarafından yönetilen bir sistem oluşturduk. Firmaların tamamen yerli ve milli proje altında toplanmaları ve destek olmaları konusunda ısrarcı ve bilgi sahibi olmaları için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.


BU YATIRIM BÜYÜK BAŞARI

Törende konuşan SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk, "Turizm sadece otellerden ibaret değildir. Turistlere hizmet eden restoranlarımız ve buna bağlı 54 paydaş sektörün bir araya gelmesiyle turizm sektörü oluşuyor. Biz bunu kapsamda, 2017 yılının Kasım ayında turizmi sektörünü oluşturan tüm paydaşlarımızla Samsun Turizm ve İş Adamları Derneği'ni kurduk. Bu tesis için Berkin Bey'e çok teşekkür ediyorum. Başarılar diyorum" dedi.
TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş ise, "Bu Samsun'a büyük bir yatırımdır. Bu tip firmaların kurulması kolay değildir. Güç ister, sabır ister. Memleketimizin zorlu günlerinde bu tip yatırımlara teşebbüs etmesi gerçekten büyük bir başarıdır. Allah utandırmasın" diye konuştu.