Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, BRICA Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin kaynak sağlama sorununun bulunmadığının altını çizdi.

Bakan Albayrak konuşmasında geçtiğimiz gün 5 yıllık bir tahvil ihracı noktasında ortaya koyulan ihaleye 3 katı talep geldiğini belirterek Türkiye'nin yeni bir ekonomik başarı hikayesi yazmaya başladığını vurguladı.


REKABET ARTACAK

Albayrak, TÜSİAD ev sahipliğinde düzenlenen Çin'in uşak ve Yol Girişiminin iş dünyası ayağı olan BRICA Zirvesi'nin açılışında konuştu.
Konuşmasının başlangıcında kürsel ekonomiyi değerlendiren Albayrak, 'Bundan 30 yıl küresel sistem içinde gelişmekte olan ülkeler sadece risk problem ve benzeri noktalarda bir merkez olarak görülürken bugün küresel ekonominin motoru rekabetçi üretim yapılarıyla yükselen piyasalar bu noktada en önemli rolü ifade ediyor. Bu dönüşüm neticesinde bugün çok kutuplu kürsel ekonomik sistem görüyoruz. Bu modern ekonomik sistem yenilikçilik, rekabetçilik ve piyasalara hızlı erişim etrafında şekilleniyor. Bu ilkelerin temelinde de fiziki ve sosyal altyapını güçlenmesi ve yayılması var' dedi.


Bakan Albayrak, bu yıl ciddi ölçüde hız kazanan korumacılık, jeopolitik riskler ve gelişmiş ülkelerin para politikalarında çok değişik adımlar atıldığını görüldüğünü, bu gelişmelerin küresel ekonomik görünümü olumsuz etkilediğini kaydederek, 'İyimser beklentiler yerini karamsarlığa bırakmaya başladı' dedi.