Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte etkinliklerini sürdüren OMÜ Bir Projemiz Var Topluluğu, sosyal hayatta eksik gördükleri noktalarda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kez de Terme'nin Sakarlı Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Özdemir İlkokulu'nda gördükleri eksiklikleri gidermek için kolları sıvadı.

ESNAFA TEŞEKKÜR

Yaklaşık 80 kişilik bir ekip ile bir ay boyunca projenin gerçekleşmesi için çalışmalarda bulunan grup üyelerinden Birgül Işık, "Eksiklerimizi tamamlamak için Samsun esnafından yardım talep ettik, bu noktada oldukça duyarlı davranan Samsun esnafına çok teşekkür ederim, benim için bu gün inanılmaz bir deneyim oldu" diye konuştu.

ŞENLİK HAVASI VARDI

Bir grup okulun dış cephesini boyarken, diğer gruplar da çocuklarla şarkılar söyledi, oyunlar oynadı. Eş zamanlı olarak; Sağlık Atölyesi, Çocuk Hakları Atölyesi, Mesleki Bilgilendirme Atölyesi, Eğitici Oyun Atölyesi gibi atölyelerde de etkinliklerde bulundu. Katılımcılardan Metin Yat, "Projemizin gerçekleşmesi için çok enerji harcadık, ekip arkadaşlarımızla birlikte eğer bir noktada farkındalık yaratabildiysek ne mutlu bize. Hayatımın en değerli anlarına bir gün daha eklediğim için teşekkür ederim, çocukların yüzündeki gülümsemeyi asla unutamayacağım" dedi.

TERME HALKINDAN YAKIN İLGİ

Terme halkı da projeyi gerçekleştiren öğrencilere yakın ilgi göstererek keyifli vakit geçirdi. Proje öğrencilerinden Gamze Koçer de, "Projeye başladığımızda amacım çocuklara farkındalık oluşturmaktı. Ama proje sonunda farkına vardım ki, aslında çoğu noktada kendimde farkındalık oluşturmuşum. Ayrıca projenin tamamlanma aşamasında zorlandığımız önemli noktalarda bizden desteğini esirgemeyen Samsun Büyükşehir Belediyesine ekibimiz adına çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU