CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı bir konuşma nedeniyle yarım saat vakti olduğunu belirterek başladı.

Dün parti olarak " Emeklilikte yaşa takılanlar çalıştayı" düzenlediklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Sizin davanızın takipçisi olmaya kararlıyız. Bu konuda kanun teklifimizi verdik, bu teklifin parlamentodan geçmesi için her türlü çabayı göstereceğiz." dedi.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çok açık olurmuş, sen iktidarsın açığı engellemek için niye emekliliğin aylığını düşürüyorsun. Ortaya çıkardığın açık her yıl artıyor. Önce bu millete SGK'yı nasıl batırdığını anlatacaksın. 750 milyar liralık açık nereden kaynaklanıyor bunu açıklaması lazım. Bunu bütün ayrıntılarıyla dün açıkladım. Ama CHP olarak biz emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını takip etmeye devam edeceğiz."

Kaşıkçı cinayeti

Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, bugün büyük bir dikkatle Erdoğan'ın açıklamalarını dinlediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Kaşıkçı'nın cinayetten önce Washington'daki Suudi Büyükelçiliğine gittiğini belirterek, buradan İstanbul'daki konsolosluğa yönlendirildiğini anlattı.