Fener Rum Patriği Bartholomeos, Samsun'un Bafra ilçesi Esençay Mahallesi Karaçukur Mevki Bakacak Tepesi'ndeki üç kapılı Sarı Kilisesi'nde dua edip mum yakmasının ardından sosyal medyadan yapılan açıklamalara Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) bir grup genç tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Princeton Üniversitesinde öğretim görevlisi Nikos Michailidis'a ve Patrik Bartholomeos'a tepki göstermek için öğrenciler üç kapılı Sarı Kilisesi'ne gitti. Öğrenciler kilisenin duvarlarına çıkarak, Türk bayrağı açtı.

TARİHİMİZ ADALET ÜZERİNE KURULDU

Burada gençler adına açıklama yapan OMÜ Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Burak İhsan, "Bizler Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin yetiştirdiği gençler. Bizler, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin emanet ettiği gençler, bizler muhtaç olduğu kudreti damarlarında asil kanda bulanlar. Bizler, emanetin bekçileri. Dünden devraldıkları mirası, yarına devretmekle görevli olanlar. Atalarının mirasına ve şanına uygun yaşamayı şeref bilenler… İşittik ki bir takım kara cübbeli, kara ruhlu din adamı kılıklı kişiler, şirin ilçemiz Bafra'ya gelerek ayin tertiplemişler. Yanlarında bulunan birileri Topal Osman Ağa'nın adını kirleterek salyalarını saçmışlar. Tarihimiz adalet ve eşitlik üzerine kurulmuştur. Devlet ve toplum hayatında temel felsefemiz; 'Yaratılmışı, yaradandan ötürü sevmek' ve 'Yaradanın kutsal emaneti olarak görmektir" dedi.

BUYURUN TEKRAR BEKLİYORUZ

'Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz' hadisi şerifine inandıklarını söyleyen Burak İhsan, "Dün, bizimle yaşayıp, bizler hudut boylarında kan ve can pahasına bu yurdu korurken, rahat döşeklerinde semirip, ticaret yapıp zengin olanlar. Kendimizden ayırmadıklarımız. Zor günlerimizde sırtımızdan vuranlar. Akrep misali fıtratlarının gereğini yapanlar. Katlettikleri kardeşlerimizin hesabını vermektense, toprağımıza gelip, soyumuza ve atalarımıza hakaretler ettiler. Bizler dünü unutmadık, sessizliğimiz asaletimizdendir. Biz, Türk milleti olarak, kin tutmayız, ama asla unutmayız da. Bu memlekette hain, casus patrikleri de biliriz, papazları da. Hatta patrikhane kapısında asılanları da. Hala kapalı tutulan kin kapısını da. Bir gün, o kapının nasıl açılacağını herkes görecektir. Pontus hayali peşinde koşanlara diyoruz ki: Karadeniz'de Pontus, Ege'de Yunan Devleti kurmak hayali peşindeymişsiniz. Eğer, o cesaretiniz ve gücünüz varsa, istediğinizi yapmakta serbestsiniz. Kan pahasına aldığımız ve sizin talip olduğunuz yerleri size tek şartla verebiliriz. Aldığımız bedele. Tabi biraz faizi olacaktır. Bizler Atatürk gençliği ve Topal Osman'ın torunları olarak buyurun tekrar bekliyoruz. İster toprak almaya ister ayin yapmaya' ifadelerini kullandı.



Gençler basın açıklamasının ardından, İstiklal Marşı'nı hep birlikte okudu.

Bayram OK / özel haber