Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu hava durumu tahminlerine göre, bugün (26 Ekim Cuma ) kıyı kesimler çok bulutlu, İç kesimler Parçalı bulutlu, Sinop Kıyı ve Ordu Kıyı Kesimleri aralıklı, Kastamonu Samsun'nun kıyı ilçeleri ile Tokat'ın dogu ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise (1000m ve üzeri) kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece civarında artması beklenirken, rüzgarın genellikle batı ve güney batı zamanla kuzeybatı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. bugün akşam saatlerine kadar, Kastamonu ve Sinop kıyıları ile Samsun açıklarında yer yer 50-75 fırtına zaman zaman 90 km/sa kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Kastamonu ve Sinop kıyıları ile Samsun açıklarında bugün (26.10.2018 Cuma) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.Fırtınanın aynı gün (26.10.2018 Cuma) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Tokat çevrelerinde hafif zirai don hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir.

SİS VE PUS UYARISI

İç ve yüksek kesimlerde meydana gelecek Buzlanma ve don olayı ile yer yer oluşacak sis ve pus hadiselerine karşı ilği ve vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir.

Samsun: Çok bulutlu, 17

19 Mayıs: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 16

Alaçam: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 16

Asarcık: Çok bulutlu, 11

Ayvacık: Çok bulutlu, 16

Bafra: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 17

Canik: Çok bulutlu, 16

Çarşamba:Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 16

Havza: Çok bulutlu zamanla Parçalı bulutlu12

Kavak: Çok bulutlu zamanla Parçalı bulutlu 12

Ladik: Çok bulutlu zamanla Parçalı bulutlu 9

Salıpazarı:Çok bulutlu zamanla Parçalı bulutlu 17

Tekkeköy: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 16

Terme: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 15

Vezirköprü:Çok bulutlu zamanla Parçalı bulutlu 14

Yakakent: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı,16

Ladik Kayak M.:Çok bulutlu zamanla Parçalı bulutlu. 4