Samsun'un İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Mustafa Kemal İlkokulu'nun yanı başında bulunan yüksek gerilim hattı tehlike saçıyor. Yağmurlu havalarda trafo üzerinde patlamalar olduğunu iddia eden veliler ve mahalle sakinleri, "Önlem alınması için birinin mi ölmesi gerekiyor?" diyerek isyan etti.

CAN GÜVENLİĞİ YOK

Okulda bin 500 civarında öğrencinin okuduğunu söyleyen mahalle sakini Hayrettin Çakırsoy, "Trafo, özellikle yağmurlu havalarda bomba gibi patlıyor. Okulun çatısı ahşap, burada büyük bir tehlike söz konusu. Çocukların can güvenliği için bu trafonun acilen kaldırılması gerekiyor. Veliler ve mahalle halkı durumdan şikayetçi. Her türlü şebeke yolun altından yapılırken buradaki trafo hala açıkta. Şimdiye kadar sorunla ilgilenen olmadı" ifadelerini kullandı.

HESABINI VEREMEZLER

Okul öğrencilerinden birinin velisi olan Fuat Ayrıç ise, "Yıllardır bu mahallede trafo sıkıntımız var. Çocuklarımız bu okulda okuyor. Her yağmurda bir gümbürtü oluyor ve trafo patlıyor. Allah korusun okulda çocuklar varken veya altından birileri geçerken böyle bir şey yaşanırsa sonuçları kötü olur. Önlem alınması için birinin ölmesi mi gerekiyor? Bunun hesabını kimse veremez" şeklinde konuştu.

YEDAŞ'A BAŞVURULDU

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Fatma Aksoy, konuyla uzun zamandır ilgilendiklerini belirterek, "Yetkililere gerekli başvuruları yaptık. Trafonun yerin altına alınmasını istedik ama yetkililer yer olmadığını söyledi. YEDAŞ'a başvurumuzu yaptık ancak henüz programa alınmadığını söylediler. Görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz ama bir sonuç aldığımız söylenemez" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR