Otobüs firmalarının ücretsiz otogar servislerini kaldırmasıyla tartışma konusu olan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali, bu kez farklı bir konuyla gündeme geldi. Samsun Otogar Müdürü Sönmez Yalçın, yaptığı açıklamayla otogar dışından kaçak olarak yolcu alan 5-6 otobüs firması tespit ettiklerini söyledi. Yalçın, otogara giriş ücreti ödememek için bu yolu tercih eden firmaların yolcuların can güvenliğini hiçe saydığını belirtti.

BAKANLIĞA BİLDİRİLDİ

Yalçın, yapılan işin kanuni olmadığını vurgulayarak, "Ulaştırma Bakanlığı'nın geçen yıl çıkardığı yönetmeliğe göre; otobüsler yolcuları otogardan alıp otogara bırakmak zorunda. Bizde toplam 26 yazıhane var. Bunun karşılığında belirli bir kira ücreti alıyoruz. Samsun Otogarı, özel bir işletme. Çok mütevazı ücretler alıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Ayten Öztürk Ünal, 'Gerekirse kar etmeyelim, Samsunlu hemşehrilerimize hizmet edelim' dedi. Otobüs firmaları gelsinler, ödemelerde kolaylık sağlıyoruz. Buna rağmen otogara gelmeyen ve eski alışkanlıklarından vazgeçmeyen firmalar var, biz tespitleri yapıp Ulaştırma Bakanlığı'na bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

OTOGAR HATLARI YETERLİ

Otobüs firmalarının artan maliyetlerden dolayı ücretsiz otogar servislerini kaldırmak zorunda kaldığını söyleyen Yalçın, "Yurt çapında birçok şehirde bu uygulama kaldırılıyor. Bunun yerine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'in büyük özverisiyle otogara özel hatlar yapıldı. Saat aralıklarını biz belirledik, buna uygun 24 saat çalışacak T1, T2, T3, T4 hatları hizmete sunuldu. Otogarımızdan yaklaşık olarak 20 dakikada bir otobüs kalkıyor. Bekleme süresi belki 5 dakikadan 10 dakikaya çıkmıştır. Burada çok büyük bir mağduriyet söz konusu değil. Vatandaşlar düzen oturana kadar sabretmeli" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR