Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yılı tüm yurtta olduğu gibi Genç Adım Koleji'nde de düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı. Atakent'te bulunan Genç Adım Koleji'ndeki törene Genç Adım Koleji öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

EN UYGUN İDARE CUMHURİYETTİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Genç Adım Koleji Kurucu Müdürü Ahmet Çakan günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Çakan, "19 Mayıs 1919'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı Milli Mücadele, Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk'ün, 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" dedi.

CUMHURİYET İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

'Atalarımızın bizden tek isteği; Cumhuriyeti koruyup geliştirmemizdir' diyen Çakan, "Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti'nin adını başarılarla duyurmalıyız. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan, bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 95. yaşı kutlu olsun" diye konuştu.

95. YILA ÖZEL PASTA
Törende Genç Adım Koleji öğrencileri, hazırladıkları şiirlerin ve orotoryo çalışmasının ve halk oyunları gösterisinin sunumunu yaptı. Sunumlar, izleyiciler tarafından büyük bir coşku ile takip edildi. Gösterilerin bitmesinin ardından Genç Adım Koleji öğretmenleri ve öğrencileri, Cumhuriyetin 95. yaşına özel yapılmış pastayı hep birlikte kestiler.

Yasir BABA