Ondokuzmayıs Üniversitesi ( OMÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümü 2 ve 3. sınıf öğrencileri, Samsun'da hizmet veren Serra Otel'e teknik gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında öğrenciler otel departmanları hakkında bilgi aldı.

SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Otelin Genel Müdürü Gaffur Turan, bu tur gezilerin öğrencilere mesleki bilgi ve becerilerinin kazandırılması açısından önemli olduğunu kaydetti. Öğrenciler ile birebir ilgilenen Turan, öğrencilerin sorularını cevapladı ve bu tür teknik gezilerin öğrencilerin akademik yaşamlarında aldıkları bilgilere destek olacağını belirtti. Otel Genel Müdür Yardımcısı Ünal Arlı ise öğrencilerin otel ve meslek yaşamı ile ilgili olarak bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

TEKNİK GEZİLER ÖNEMLİ

Dersin sorumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Yetkin Bulut, bu tür gezilerin öğrencilerin bireysel ve mesleki kazanımları açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin staja gitmeden önce bu tür bir deneyim yaşamasının öğrencilerin profesyonel meslek yaşantısını planlamasında önemli bir kazanım olduğunu belirten Bulut, özellikle turizm gibi uygulamaya dönük olan alanlarda bu tür teknik gezilerin faydalı olacağını belirtti.