Kimileri, aday adaylıklarını net bir şekilde açıklarken kimileri de isimlerini dost meclislerinde ve siyaset kulislerinde dillendiriyorlar. Seçim takvimini en erken açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday adaylarının Atakum ilçesinde yoğunlaştıkları gözleniyor. Daha önce basın ve sosyal medya aracılığı ile aday adaylıklarını açıklayan Cemil Deveci, Aylin Şahin Tat, Turgay Özçelik ve Abdullah Taşkın'da ayrım olarak Dr. Murat Erkan ve Atakum Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Bayram Çelik de aday adayları arasına katıldı. Murat Erkan ve Bayram Özçelik kamu görevlisi oldukları için henüz başvurularını yapmadılar ama CHP İl Yönetimi'nin geçen Çarşamba günü ilçe binasında yaptığı görüşmeye katılarak 'aday adayı olduklarını' bildirdiler.

AK PARTİ'DE TAKVİM YENİ BAŞLIYOR

AK Parti'de aday adaylığı için başvurular 5 Kasım sabahı başlayacak ve 12 Kasım akşamı sona erecek. AK Parti'de takvim henüz başlamadığı için resmen başvuran olmadığı gibi Yılmaz Hocaoğlu ve Musa Aslan'dan başka aday adaylığını açıklayan kimse de yok. AK Parti'nin kuruluşundan beri içinde yer alan, belediye meclisi üyeliği ve uzun süre ilçe başkanlığı da yapan Avukat Yılmaz Hocaoğlu Canik'ten aday adayı olurken Musa Aslan da İlkadım'dan aday adayı olduğunu açıkladı.

BEKTAŞ'IN ADAYLIĞI MERAK KONUSU

16 ilçe ve 1 büyükşehir belediye başkanının hepsinin de aday adayı olması beklenen AK Parti'de en çok isim büyükşehir belediye başkanlığı için geçiyor. İsmi geçenlerin arasında halen TBMM üyesi olanlar bulunduğu gibi eski milletvekilleri, bakanlar kimi ilçe belediye başkanlarının adları da yer alıyor. Bazı büyük ilçe belediye başkanlarının bir taraftan mevcut konumlarını garanti altına almak isterken öbür taraftan da büyükşehir belediye başkanlığı hesapları ve çalışmaları yaptığı konuşuluyor. AK Parti'de henüz çok duyurulmasa da bazı eski genel müdürlerin adları da yavaş yavaş dillendiriliyor. AK Parti'de merak edilen konulardan birisi de 2004-2009 arasında Atakum belediye başkanlığı yapan Adem Bektaş'ın konumu. İki ay öncesinden bilbordlara ve internet gazetelerine çıkan Adem Bektaş'ın aday olup olmayacağı, olacaksa hangi partiden olacağı konusunda yoğun spekülasyonlar yapılıyor ama kendisi susmayı tercih ediyor.

MHP'DE ADAYLAR MEYDANA İNDİ

Samsun'da aday adaylarının en erken ve en hızlı şekilde sahaya indiği parti şüphesiz Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) oldu. İlkadım Belediye başkanlığı için aday adaylığını bir yıl önceden açıklayan Erkut Çiftçi'den sonra Atıf Yiğit de MHP Genel Merkezi'ne başvurusunu yaptı. MHP'de aday adaylığını resmen açıklayanlardan birisi de Kavak eski Belediye Başkanı Şerif Ün. Geçmişte iki dönem Kavak Belediye başkanlığı yapan Şerif Ün seçimi kazanırsa bu onun üçüncü dönemi olacak.