Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, AK Parti'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırladığı ve 43 maddeden oluşan yasa teklifi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

İÇİ BOŞ BİR TEKLİF

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen 43 maddeden oluşan kanun teklifinin suçun önlenmesine yönelik bir içeriğe sahip olmadığını savunan Tabip Odası Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Erkan, 'Sağlıkta şiddeti önlemekten çok uzaktır. İçi boş, çözüm getirme yetisinden yoksun bir tekliftir. Anlamakta güçlük çektiğimiz nokta uzunca süre önce mesleki ve hukuki yönden ince elenip sık dokunarak hazırlayıp sunduğumuz Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın ne gibi endişelerle gündeme getirilmediğidir. Bu yasanın görmezlikten gelinmesi şiddet yanlılarının, magandaların, kural tanımazların işine gelirken sağlık çalışanlarının, kurallara uygun hareket eden vatandaşın ve kamu kurumlarının aleyhine bir durumdur' dedi.

ODALAR İŞLEVSİZ HALE GETİRİLİYOR

Teklifin amacı meslek odalarını işlevsiz hale getirmekte olduğunu söyleyen Erkan, 'Tabip ve diş tabiplerinin kamu görevi dışında birden fazla işyerinde çalıştırılmaları veya çalışmaları halinde; meslek odalarından izin alma zorunlulukları kaldırılmaktadır. Oysa demokratik ülkelerde bunun tam tersine; sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin etkinliği arttırılır. Bir ülkede sivil toplum örgütleri ne kadar işlevsizse o ülke demokrasiden o kadar uzaktır' diye konuştu.