Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yiyecek içecek, giyim ve üretim teknolojileri, bilişim teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, güzellik ve saç bakım, el sanatları ve teknolojisi, grafik ve fotoğraf bölümlerinde eğitim olan öğrenciler, okudukları bölümlerde önemli kazanımlar sağlıyor. Eğitim alan bin 100 öğrenci, mezun olunca diplomanın yanında hem ustalık belgesi hem de işyeri açma belgesi alıyor. Okulun eğitimi hakkında bilgi veren Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein, dışarıdan yoğun bir talep aldıklarını belirterek, öğrencilerin sürekli üretim yaptığını ifade etti.

SAÇ BAKIMI İÇİN OKULA GİDİYORLAR

7 bölümden mezun olan öğrencilere diplomanın yanında hem ustalık belgesi hem de işyeri açma belgesi verdiklerini ifade eden Okul Müdürü Kulein, 'Öğrencilerimiz eğer akademik anlamda eğitimlerine devam etmeyeceklerse hem işyeri açabiliyor hem de ustalık belgelerinden dolayı başka işyerlerinde çalışabiliyor. Bilişim teknolojileri, güzellik ve saç bakım, yiyecek içecek, giyim ve üretim teknolojileri, el sanatları ve teknolojisi, grafik ve fotoğraf, çocuk gelişimi ve eğitimi gibi bölümlerimiz var. Grafik ve fotoğraf bölümünden mezun olan öğrencilerimize yönelik yoğun bir talep var. Öğrencilerimiz son sınıfta staj yapıyor ve mezun olunca da genel olarak staj yaptıkları yerde işe başlıyorlar. Güzellik ve Saç Bakım Bölümü'ne de yoğun bir talep var, hatta dışarından bile vatandaşlar okulumuza geliyor' ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLARA KOSTÜM DİKİYORLAR

Yiyecek içecek bölümünün, çok yoğun olduğunu belirten Kulein, dışarıdan sipariş aldıklarını ve öğrencilerin bu siparişleri yetiştirmeye çalıştığını söyledi. Kulein, 'Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz, gıda mühendisliği veya gıda teknikerliği gibi bölümlere gidebiliyor. Üniversiteye gidemeyen öğrencilerimiz ise işyeri açma belgesiyle kendi işyerini açıyor ya da büyük otellerde şef olarak çalışıyorlar. Öğretmenlerimize öğle yemeği veriyoruz, çevredeki okulların öğretmenleri yemek yemek için buraya geliyor. Sabahları ise bütün öğrencilere sıcak poğaça yapıyoruz. Ayrıca neredeyse bütün özel okulların kostümlerini giyim ve üretim teknolojileri bölümü dikiyor. Şu an 23 Nisan için bine yakın kostüm dikildi, şimdi 19 Mayıs için çalışmalar başladı. Mezuniyet törenleri için, yılsonu etkinlikleri için kostüm istiyorlar, öğrencilerimiz okul kapanana kadar kostüm dikiyor' diye konuştu.

UYGULAMALARI ÇOK İYİ ÖĞRENİYORLAR

Okuldan mezun olan öğrencilerin, istihdamının da sağlandığını vurgulayan Okul Müdürü Kulein, fabrika gibi çalıştıklarını dile getirerek, 'Okulumuzun döner sermayesi var, atölyelerin tamamı döner sermayeye yönelik de çalışıyor. Dışarından sipariş alıyoruz ve müşterilerimiz geliyor. Öğrencilerimiz burada bir nevi staj yapıyor, uygulamaları çok iyi öğreniyor. Şu an okulumuzda bin 100 örgün eğitimde öğrencimiz var, 100 anaokulu öğrencisi, 300'den fazla da açık lisede eğitim alan öğrencimiz var. Açık lisedeki öğrenciler, hafta sonları yüz yüze eğitim alıyor. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları için çalışıyoruz' sözlerini kaydetti.

Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yiyecek içecek bölümünde eğitim alan öğrenciler, birbirinden lezzetli ürünler ortaya çıkarıyor.

Zeynep Irmak ÖCAL