Samsun'un Canik İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Selanik göçmeni Romanlar, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yılında, mahalle sakini Erkan Gökçen tarafından organize edilen anlamlı bir program düzenledi.

Atatürk'ün ölümünün 80. yılında mahallenin meydanında mevlidi şerif okutuldu. İlahilerin seslendirildiği program öncesi, mahalle Atatürk posterleriyle donatıldı. Vatandaşlara dağıtılmak üzere pilav ve tatlılar yapıldı. Organizasyonu düzenleyen Erkan Gökçen, "Atalarımız
Selanik'ten göç etmişler.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün torunları sayılırız. Benim yüreğimden hiçkimse Mustafa Kemal sevgisini silemez. Ona minnettarız. 2 yıldır 10 Kasım'da Mevlid-i Şerif okutarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anıyor, onun için dua ediyoruz" dedi.
Mahalle Muhtarı Selim Gökçen ise, mahalle sakinlerinin böyle bir organizasyon düzenlemelerinin kendilerini duygulandırdığını belirterek, "Atatürk için ne yapsak az. Mahalle sakinlerimize bu duygu dolu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Burada Yasin-i Şerif okunarak, ilahiler seslendirildi. Mevlit sonrası ise katılan mahalle sakinlerine pilav, tatlı ve ayran dağıtımı yaptık" diye konuştu.

Bayram OK ÖZEL HABER